Czy warto kupic oryginalny Grip BG-E6 czy lepiej oszczedzic i kupic Phottixa?
Czy warto kupic oryginalny Grip BG-E6 czy lepiej oszczedzic i kupic Phottixa?
lepiej oryginał bo nie z plastiku ale trzeba trafić na okazję zamiennik phottix jest ok i za 200-300zł kupisz nowy na gwarancji decyzja należy do Ciebie
--- Kolejny post ---
http://www.canon-board.info/coz-gdzi...lacaczz-28235/ zerknij tu
Ostatnio edytowane przez FOTO-PAN ; 03-08-2014 o 22:35
ja ostatnio kupiłem grip BG-E8 zamiennik firmy Aputure ,tak samo wykonany i chiński jak Phottix, lecz nie byłem zadowolony bo nie wszystko działało ,w pierwszym egzemplarzu włączony grip blokował również możliwość zmiany nastaw przysłony i czasu na body.
Wymieniłem na inny grip ,to ten drugi nie blokował nic w body ale za to nie działało pokrętło do zmiany nastaw czasu i przysłony w gripie ,tak samo nie działał przycisk do zmiany pól autofokusa .
Koniec końców oddałem go i kupiłem Oryginalny Canona za 560zł i działa wszystko idealnie .
Mozecie mi potwierdzic czy to jest oryginal?
Canon Battery Grip BG-E6 _ 5D Mark II _ oryginał (4482801889) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Aputure to chyba najtańsza opcja cenowa... Phottix według mnie zdecydowanie lepsza opcja
Mam zamiennik firmy Newell - BG-E9 (do 60D) i czasami są problemy po włączeniu gripa (przełącznikiem OFF/ON). Nie działają czasami klawisze na tylnej obudowie, nie działa wyświetlacz, lecz po odpięciu gripa i założeniu jeszcze raz wszystko wraca do normy, zdarza mi się to raz na jakiś czas, nauczyłem się z tym żyć, ale... jakbym miał gotówkę na oryginał - kupiłbym oryginał, żadnych problemów. Narzeczona ma oryginał Canona przy 500D, miała przy 450D i żadnych problemów nie było i nie ma.
Ostatnio edytowane przez Mike7 ; 03-08-2014 o 22:39
/ Canon /