Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 74

Wątek: FF czy jasne szkła?

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie Odp: FF czy jasne szkła?

Ja dokupilem do 5dmk2 mk3. Jestem zadowolony. Aczkolwiek 6d pewno zajmie miejsce starszej z piatek.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    mam sigmę art (tą co w stopce) i 6D akurat też mam, uważam że to tani i przyzwoity sprzęt w sam raz dla amatora, sigmę kupiłem z musu bo mój ukochany producent nie był w stanie zapewnić zamiennika systemowego o sensownej jakości - kupiłem świetny optycznie sprzęt zamiast szrota którym gall anonim robił zdjęcia do swojej kroniki - i wg niektórych na forum to czyni ze mnie idiotę - dziękuję, ja przynajmniej jestem zadowolony, zupełnie nie rozumiem tych emocji jakie wywołuje sigma tą serią , ale cóż taka "specyfika" polskiego internetu - żeby jakoś nazwać i ogarnąć to zjawisko.
    Bardzo fajnie, że masz takie zdanie i nie wywyższasz tego sprzętu traktując go jako św. Grala. Niestety jest cała masa ludzi, która za wszelką cenę próbuje udowodnić, że 6d jest na poziomie 1dx, bijąc tym samym 5dIII z rewelacyjnym AFem na głowę a seria ART to mistrzostwo świata ( wybierając jedną z 4 szt. bo z pozostałymi coś było nie tak)

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Bardzo fajnie, że masz takie zdanie i nie wywyższasz tego sprzętu traktując go jako św. Grala. Niestety jest cała masa ludzi, która za wszelką cenę próbuje udowodnić, że 6d jest na poziomie 1dx, bijąc tym samym 5dIII z rewelacyjnym AFem na głowę a seria ART to mistrzostwo świata ( wybierając jedną z 4 szt. bo z pozostałymi coś było nie tak)
    Bo to prawda - 50 art to mistrzostwo świata, akurat przebierałem podczas zakupów tej sigmy i miałem 4 sztuki do wyboru była możliwość to z niej korzystałem - kupowałem w zwykłym sklepie płaciłem gotowizną, macałem i próbowałem, ale czytałem że przebieranie to domena zawodowców i ci nigdy nie kupują nie mając kilku elek do wyboru więc nie wyśmiewałbym bym amatorów że starają się czynić podobnie jak zawodowcy. Nie przekonują mnie pieśni zachwytu nad 20 letnimi konstrukcjami które (wszystkie trzy) po ustawieniu przesłony 2.0 dają właściwie nierozróżnialny obrazek (a tak domkniętej stałki używam najczęściej) dodatkowo obrazek (po przymknięciu) jest nadal cienki.
    Sprzęt to tylko sprzęt, zjawisko wywyższania sprzętu to sprawa marginalna natomiast wywyższanie się nad tłum "amatorów" to sprawa częsta, a w fotografii niestety (lub na szczęście) liczy się tylko obraz jaki uzyskujesz na końcu.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

jasiu ale piszesz jako"amator" czy jako pro-bo sie pogubilem w twoich wypowiedziach
    no chyba ze jestes PROamator;D

Pełne uzależnienie

jestem amatorem nie mam planów aby zajmować się fotografią profesjonalnie (znaczy za pieniądze) chyba dość jasno to określiłem.
    Jestem szumofobem
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

i chcesz powiedzieć ze uzywałeś paru stalek L, które wypluwały kiepski obraz i dopiero sigma daje zadowalający obraz???

Pełne uzależnienie

widzę becekpl że czytasz co chcesz i bez zrozumienia, zawszę odnoszę się tylko do sprzętu którego używam lub używałem, gdzie ty tam parę stałoogniskowych elek znalazłeś, może łączysz jakieś posty, ostatnia wypowiedź dotyczyła obiektywów o ogniskowej 50mm, powiedziałem co chciałem powiedzieć i myślę że wystarczająco jasno i prosto aby to zrozumieć i nie mam zamiaru tej wypowiedzi dodatkowo interpretować ani analizować.
    a ty becekpl jesteś amatorem czy zawodowcem?
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 19-08-2014 o 11:22
    Jestem szumofobem

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Akurat to jest drobna różnica.Dla wielu nieistotna.
    Mnie przekonało do 5D3 nowy firmware ,ktory pozwala na pracę 100-400 L z TC 1,4,czego 6D nie potrafi .
    Mój 6d z Kenko 1,4 potrafi

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    a ty becekpl jesteś amatorem czy zawodowcem?
    Amatrollem.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cel jest oczywisty, dobre FF i bardzo dobre jasne szkła.
    Taktyka (sposób osiągniecia celu) też.

W ciągu realizacji (dojścia do celu) trzeba trzymać się zasady, że szkła się zbiera a body wymienia.

Jeśli w danej chwili :
    - masz wystarczająco kasy na bardzo, bardzo dobre szkło (które będziesz używał przez kilkanaście lat) to je kupuj
    - nie masz tyle kasy,.......... to kupuj nowe body

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 19-08-2014 o 12:54
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów