Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 74

Wątek: FF czy jasne szkła?

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Domyślnie Odp: FF czy jasne szkła?

Cytat Zamieszczone przez damianko Zobacz posta
    e tam.... po co sobie zycie utrudniać... choć z drugiej strony jak sie ma juz ten mały obrazek to zaczyna sie marzyć sredni format...
    i tak do wielkiego formatu , zamiast onanizacji sprzętowej lepiej robić zdjęcia
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    Idealne podsumowanie

Pełne uzależnienie

Tak, tak, oczywiście zapomniał ująć w napisach początkowych że pogram zawiera produkty sponsorowane, i jest jedną wielką reklamą u mnie na wsi to się nazywa "product placement", zgadnij jaką matrycę ma produkt sponsorowany - podpowiem nie jest to fullframe i co dalej wierzysz w słowa tego Fajnego Faciaka.
    Ogólnie to facet z jednej strony ma wiele racji ale z drugiej strony nie ma jej wcale, to standardowa metoda mówisz wiele zdań prawdziwych i parę rozmijających się z prawdą (a nawet czasami nie musisz mówić tych rozmijających się z prawdą, widz sam sobie dopowie jeśli masz odpowiednio długą wyliczankę), u mnie na wsi stosuje ją sołtys przed wyborami - mówi wiele zdań prawdziwych ale nie mających związku z tematem sprawy, a jeśli chodzi o temat sprawy to rozmija się z prawdą lub nie porusza go wcale. W jakimś wątku o podobnym temacie, myślę że chodziło o 4/3 jest link do filmu na YT, film był również krytykowany na forum, polecam odszukać i obejrzeć dla równowagi.
    dodam jeszcze że produkt który promuje w/w podoba mi się, ale wyraźnie sprzedaż jest za mała (bo i produkt nie jest tani) albo "cuś" że potrzebują takiej klaki
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 09-08-2014 o 18:22
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Miasto
    London

olewam to ze w filmi pojawia sie nazwa aparatu itp itd, mam to gdzies, robie zdjecia od dluzszego czasu i to co mowi wpasowuje się w moje doświadczenie, różnica pomiędzy dzisiejszymi apsc a ff jest dla wielu osób na tyle "akceptowalna" ze nie ma sensu wydawać większej kasy, jeżeli często świecisz lampą, nie potrzebujesz wysokiego iso w tym wypadku, nie uzywasz czasów rzędu 1/8000 i nie korzysasz z wielu ustawień cFN to pytanie po co wydawać 5K na 6d w którym af wciąż nie jest az tak fantastyczny, ba posiadacze 6d oraz 7d stwierdzają że tym drugim częściej trafiają (ja niewiem niemam ani jednego z nich) , nie mowie nie kupowac ff bo jest taki sam, tylko ze nie róbmy już chorej jazdy ze bez FF to zło, crop=crap... aparat ma wykonać swoje zadanie, tak jak powiedziane w filmie, ma zrobić zdjęcia, zdjęcia nas zadowalające, jeżeli ktoś kto robi zdjęcia aparatem z matryca APSC i mozliwosci tego aparatu oraz obrazek nie jest dla fotografa zadowalający moze się przesiąźć na FF ale nie oznacza to że mając mniejsza matryce nie mozesz robić dobrych zdjęć, nawet za kase...

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Mnie od dłuższego czasu zdjęcia z cropa nie zadowalają. Ostatnio robiłem porządki na dyskach i przeglądałem wiele podobnych kadrów z 550d, 60d i 6d. Ostatnio trafił do mnie 7d. Porównując te same kadry FF to nie crop
    Ale to tylko moje prywatne zdanie oczywiście

Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Mnie od dłuższego czasu zdjęcia z cropa nie zadowalają. Ostatnio robiłem porządki na dyskach i przeglądałem wiele podobnych kadrów z 550d, 60d i 6d. Ostatnio trafił do mnie 7d. Porównując te same kadry FF to nie crop
    Ale to tylko moje prywatne zdanie oczywiście
    Canon Lenses on Full Frame vs Crop

I teraz czekam

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Na co? Nie zamierzam na silę nikomu niczego udowadniać. Do cropa nie wrócę i już

Miasto
    London

Nie mowie ze masz wracać, niekomu nie życze powrotu z FF na apsc, ale chodzi mi o przekonanie ludzi że FF to taka mistyczna i legendarna jakość, coś co powoduje że kobieta w warzywniaku daje nam jabłko z rana a w piekarni zawsze dostajemy najlwiększy bochenek chleba... nie dajmy się zwariować tym że bez FF nie można robić zdjęć, rozmawiając z ludźmi którzy pytaja mnie czesto o rade gdy widze w portfolio taką chałe że pożal się boże i pytanie czy FF ładnie rozmyje tło to ręce mi opadają. Dostęp do sprzętu i spadajace ceny (chociazby 5d I który jest w bardzo dobrej cenie) powoduje to że ludzie biorą coś czego kompletnie nie potrzebują i niewykorzystają ale biorą tylko dlatego żę jest to FF. W cenie 5d można mieć nowe apsc na gwarancji które do focenia dziecka w domu czy parku nada się idealnie, a przy tym ile lżejsze, ma Live view, filmy, kurde wszystko, JEST PO POLSKU... ale czasem możliwość wpisania w stopke 5D jest warte więcej niż to czego tak naprawde potrzebujemy. To jak zakup ferrari na wioske, niby spoko bo fajne i drogie ale lepiej sprawdzilby się dużo tańszy żuk . Tak trochę żartobliwie i bez przekąsu, chce tylko aby ludzie świadomie kupowali to co potrzebują a nie to co forum krzyczy

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Jak wielokrotnie wcześniej: proszę podrobić na cropie obrazek z FF + EF 24/1.4 na pełnej dziurze i przy odległości ostrzenia około 2 m.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu

Ja bym zaczynał od janych szkieł, bo i tak na cropie materiał wyjściowy dostanie kopa. Jakość i ilość problemów przy postprocesie gruntownie zmaleje.

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów