Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: poczta e-mail

Początki nałogu
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

ok. udało mi się założyc konto na gmail. Pytanie teraz czy da się odbierać maile z gmail za pmocą outlooka. Jak skonfigurować pop3 i smtp dla tej skrzynki... nigdzie nie znalazłem informacji.. chyba, że już zaczynam być slepy.. eh... pomoże ktoś?
    pozdrawiam
    Metus

Dopiero zaczyna Awatar namor
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Metus
    (...) Jak skonfigurować pop3 i smtp dla tej skrzynki... nigdzie nie znalazłem informacji.. chyba, że już zaczynam być slepy.. eh... pomoże ktoś?
    w prawym górnym rogu jest zakładka ustawienia i tam znajdziesz wszystko co trzeba ustawić
    a w linku masz konfiguracje różnych programów pocztowych

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To sie tylko dopisze ze uzywam gmaila i jestem bardzo zadowolony - szybko, skutecznie, dostep przez www lub program pocztowy, antyspam skuteczny + mozliwosc douczania go (jak sie cos przesliznie to klik na zgloszenie jako spam), wyszukiwanie bardzo skuteczne i blyskawiczne.
    Kolejny fajny bonus to extension do Firefoxa ktory automatycznie sprawdza status skrzynki (Gmail notifier).

Minusy - pare razy zdarzaly sie awarie, ale niezbyt dlugie, oraz czesto podnoszonym przez paranoikow minusem jest dosc mglista polityka prywatnosci googla - ze mimo usuwania wiadomosci ze skrzynki to i tak nigdy nie sa one usuwane i uzywane pozniej w statystykach, wyszukiwaniach itp.

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Również używam gmail ale jest jeden dosyć poważny problem. Wykupiłem domenę *.pl w "nazwa.pl" i pojawia się problem z przekierowaniem na moje konto gmail. Kiedy ktoś z posiadaczy gmail wyśle mi maila otrzymuje wiadomość od serwera że nie życzę sobie korespondencji od niego. Problem jest tylko i wyłącznie kiedy nadawca jest userem gmail. Pisałem do nich o problemie... Nie wiem czy to przypdkiem nie moja wina. Może ktoś miał podobne kwiatki?

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

JA używam home.pl i jestem bardzo zadowolony.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear
    Również używam gmail ale jest jeden dosyć poważny problem. Wykupiłem domenę *.pl w "nazwa.pl" i pojawia się problem z przekierowaniem na moje konto gmail. Kiedy ktoś z posiadaczy gmail wyśle mi maila otrzymuje wiadomość od serwera że nie życzę sobie korespondencji od niego. Problem jest tylko i wyłącznie kiedy nadawca jest userem gmail. Pisałem do nich o problemie... Nie wiem czy to przypdkiem nie moja wina. Może ktoś miał podobne kwiatki?

Wyglada na to ze nazwa.pl wpisali sobie wszystkich uzytkownikow gmail na blackliste jako spamerow.

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Wyglada na to ze nazwa.pl wpisali sobie wszystkich uzytkownikow gmail na blackliste jako spamerow.
    To dziwne, bo gmail podobno nie tylko skutecznie nie przyjmuje spamu, ale też wysyłać nie pozwala: http://bash.org.pl/38470

A odnośnie prywatności ... Hmm... Google jak to google - wszak to wyszukiwarka. Kiedyś ktoś będzie szukał przepisu na sernik i google poda mu treść listu od cioci z mojej skrzynki (-:

Jedna rzecz mi tylko nie pasuje - ten ich patent ,,sercz zamiast sort''. Zdarzyło mi się dostać od kogoś maila ze zdjęciem. Duzym. Nie znam tego kogoś, bo tylko dałem mu maila żeby wysłał. I wysłał. Bez treści, z jakims tematem, nie pamiętam jakim. I teraz w kilkuset zdjęciach jak niby mam to znaleźć?
    A tak bym sobie posortował po rozmiarach i szybko doszedł, bo pamiętam mniej więcej jakie to wielkie było.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

gmail jest generalnie OK, ale ciagle zdarza mu sie miec "czkawke".
    Jesli wysylasz do kogos mail i on czeka powiedzmy na telefonie, zeby
    go odebrac, to bardzo czesto sa opoznienia. Wysylasz drugi raz, a
    raptem po 10 minutach maile przychodza razem.
    Obawiam sie, ze gmail sie rozrosl nieco ponad jego przygotowana
    przepustowosc. Zabawa zaczyna byc dosc ryzykowna,
    bo praktycznie wszyscy go uzywaja, a nie wydaje sie byc niezawodny.
    I dlaczego ciagle jest niby w fazie beta i potrzeba te glupie zaproszenia?
    Czyzby bali sie, ze jeszcze szersze otwarcie go wylozy?

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Raczej nie bo komunikat generowany jest przez serwer gmail. Możliwe że to jakiś sposób zabezpieczeń przed spamem.. bardzo dziwny sposób

Zablokowany
    Miasto
    Dębica - podkarpacie

Domyślnie

Ma ktoś może wolne zaproszenie gmail? Jeśli tak to baaaardzo ładnie bym się o nie uśmiechał michal-czuba@o2.pl

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów