Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
3. AF Centralny. Porównując do 5dII to szybciej na pewno nie jest. W warunkach braku światła AF centralny działa dużo lepiej niż 5dII. Mówię tutaj o naprawdę kiepskim świetle (świetlówki kompaktowe w kinkietach). Ostrzy wolno ale nie szuka. Dojedzie i w 80% przypadkach jest celnie. AF serwo to już różnie, ogólnie lepiej niż w 5dII chociażby dlatego że potrafi złapać ostrość na statycznym obiekcie, czego 5dII raczej nie potrafił... AF ma niestety dość wkurzającą przypadłość. Jest wrażliwy na rodzaj światła. Ale nie zawsze, tzn są miejsca, sale gdzie muszę przestawiać wszystkie mAF np +10 a są miejsca gdzie nie muszę. W dziennym wszystko jest OK, mAF nie pływa.

4. AF punkty boczne. Nie wiem może mam genialne 6d i miałem kiepski 5dII ale tutaj to niebo a ziemia. Działają nawet w świetle żarowym aż jestem w szoku. Teraz żałuję że obcięli joya bo tu w przeciwieństwie do 5dII by się naprawę przydał.
Jeszcze muszę trochę potestować to body, ale jak na razie mam identyczne spostrzeżenia. AF trochę jakby wolniejszy niż w 5dmkII, ale bardziej precyzyjny. Sprawność punktów bocznych też mnie bardzo miło zaskoczyła. Na razie, po doświadczeniach z 5-tką, testowałem tylko w dobrych warunkach oświetleniowych i jest bardzo dobrze.
Co do pływającego mAF mam podobnie, ale tylko z C50mm/f1.4. Bardzo dziwna sprawa. Wszystkie szkła trafiają w punkt bez względu na rodzaj światła a dla pięćdziesiątki na sali muszę dać korektę +20. Na 5dmkII nie muszę korygować
Jeśli chodzi o śluby cicha migawka jest świetna! AutoISO też.

Ogólnie te trzy cechy: sprawność AF, dźwięk migawki i konfigurowalne AutoISO bardzo poprawiają komfort pracy względem 5dmkII. Fajna puszka