Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 121

Wątek: Zamiana Canon 5d MKII na 6D

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Zamiana Canon 5d MKII na 6D

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    trzeba walczyć żeby to jakoś wyglądało.
    niestety wielu własnie z tego powodu trzaska RAWY
    Canon 5dmkII, 2x6d, 7d, EF 70-200L 2.8 mkII, EF 135 f2, EF 17-40L, Sigma 85 1.4, Sigma 50 1.4 ART, Sigma 35 1.4 ART, YN-568EXx3, YN-560EX, YN-622C, Manfrotto, SLIK, Tamrac, Lowepro, SanDisk, Eizo

Dopiero zaczyna

Przyzwoitość to oddanie materiału wysokiej jakości. Naświetlenie to tylko jeden z czynników. Przy 8 bitowym jpg trudno bezstratnie działać na krzywych tonalnych a to jest podstawą obróbki.
    Przy pracy z plikami w niskiej głębi na niebie zamiast płynnego gradientu pojawią się schody. I to nie do nieba, tylko do drwin
    Być może ich nawet nie dostrzeżesz na swoim monitorze, albo na odbitce wykonanej w markecie. To nie oznacza że nikt ich nie dostrzeże.
    A jeśli Ci na tym nie zależy to jaki sens targać się z lustrzanką?
    Ale pośmiać oczywiście się możesz. Podobnie jak z programistów pracujących dla PKW. Oni też pewnie mieli podobne podejście do przyzwoitości.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez kimi77 Zobacz posta
    Przy pracy z plikami w niskiej głębi na niebie zamiast płynnego gradientu pojawią się schody.
    to co pojawi sie na jpg'u to kwestia tego jak agresywna będzie dalsza praca na nim. Raczej logiczne, że ktoś kto planuje zaserwować plikom głębszy edit, będzie robił to na RAW'ach.

Cytat Zamieszczone przez kimi77 Zobacz posta
    Być może ich nawet nie dostrzeżesz na swoim monitorze, albo na odbitce wykonanej w markecie. To nie oznacza że nikt ich nie dostrzeże.
    albumy drukuje daleko od marketów, monitor mam sprawny, pracuje na RAW'ach, a śmiać mi się przeważnie chce z internetowych "opowieści z krypty"
    Canon 5dmkII, 2x6d, 7d, EF 70-200L 2.8 mkII, EF 135 f2, EF 17-40L, Sigma 85 1.4, Sigma 50 1.4 ART, Sigma 35 1.4 ART, YN-568EXx3, YN-560EX, YN-622C, Manfrotto, SLIK, Tamrac, Lowepro, SanDisk, Eizo

Panowie - proszę nie odchodźcie od głównego tematu wątku, który śledzę z ciekawością.
    Marcin

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez simarik Zobacz posta
    Panowie - proszę nie odchodźcie od głównego tematu wątku, który śledzę z ciekawością.
    Tez mam dylemat czy zmieniać na 6D, z opowiadań znajomych warto mimo kilku minusów 6D
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

To pobaw się body znajomego i sam znajdziesz odpowiedź
    Ja nie żałuję

Chyba jednak sobie kupię 6D!

A co raw-ów to mój ostatni aparat (i jakieś 18 000 fotek) nie wie co to jpeg - nawet nie wiem jak to się ustawia

Pozdrawiam
    Les

Początki nałogu
    Miasto
    Poznań

Odgrzewając wątek chciałbym zapytać o tą wrażliwość AF-u na różny rodzaj światła. Nie jest uciążliwa konieczność kalibrowania AF przy zmianie oświetlenia na żarowe?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez radiki Zobacz posta
    Odgrzewając wątek chciałbym zapytać o tą wrażliwość AF-u na różny rodzaj światła. Nie jest uciążliwa konieczność kalibrowania AF przy zmianie oświetlenia na żarowe?
    Jeśli chodzi o 6D to z moimi szkłami (w podpisie + 24-105L) nie zauważam problemu BF/FF. W porównaniu do 50D AF jest rewelacyjnie celny w każdych warunkach (jakich byłem) - przynajmniej centralny, bo boczne w słabszym świetle nie dają rady.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Początki nałogu
    Miasto
    Oberschlesien

Cytat Zamieszczone przez radiki Zobacz posta
    Problemów z AF raczej nie zauważyłem żadnych, nawet w bardzo ciemnych salach balowych oświetlanych laserami/ledami. Używam tylko centralnego punktu. Inne mnie nie interesują.

Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów