Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: dzwiny AF

Domyślnie dzwiny AF

Robię zdjęcie z takiej samej odległości za każdym razem celując w ten sam punkt autofokusem, gdy wracam do domu z czterech wykonanych zdjęć pierwsze jest ostre a kolejne trzy nie (chociaż ostrzyłem 4 razy w te samo miejsce a obiekt się nie ruszał) Nie ogarniam tego, czy może mi ktoś wytłumaczyć "o co kaman" ?

Aparat 5D MKII + obiektyw sigma 35 1.4 ( na innych obiektywach podobnie)

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: dzwiny AF

Losowość AF Canona.. ???

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Losowość AF Canona.. ???
    dam przykład 3500 zdjęć zrobiony z czego 700 trafionych, za taką losowość to ja podziękuję.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Jakoś się do tego już przyzwyczaiłem, bo mam podobnie. Trzeba więcej fot zrobić.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Tak bardziej poważnie to trzeba też wziąć pod uwagę to, że przy papierowej GO czasem trudno utrzymać idealnie ostrość bo np fotograf lekko się poruszy albo model, szczególnie trudne jest focenie osób w ruchu.

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Jakoś się do tego już przyzwyczaiłem, bo mam podobnie. Trzeba więcej fot zrobić.
    czyli mam rozumieć że jest to normalne?

McKiller, jakiej odpowiedzi oczekujesz? Nie znamy Twojego sprzetu ani Twoich umiejetnosci, ze o warunkach w jakich robisz zdjecia nie wspomne. Nawet szklana kula wymieka Moge Ci jedynie napisac, ze tym co mam w stopce trafiam na 99%. Jak jakies ujecie jest spie..., to wiem do kogo miec pretensje... do siebie samego
    Canon 6D + 16-35/4L IS + 40/2.8 + 35/1.4A + 135/2L Fuji X-E1 X-A1 14 35 18-55 EF-20 BLC-XE1 BLC-XM1

Pełne uzależnienie

Mam podobne odczucia jak "przedpiśca", 6D i S501.4A robię sporo powtórek bo się obawiam że będą nieostre ale nieostre zdarzają się raz na ruski rok.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Początki nałogu Awatar Demonos
    Miasto
    Warszawa

Co prawda nie miałem do czynienia ani z 5DII ani 6D ale jednak AF w 6D to trochę inna liga jak 5DII więc takie porównanie chyba nie do końca jest adekwatne.
    1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

nie mogę
    po tylu stronach ,watkach was dalej dziwi losowość działania sigm na canonie
    litości

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów