Kurcze, teraz to już mam mętlik w głowieJeszcze w między czasie usłyszałem, że może jednak 70d będzie lepsze. Wiem na pewno, że 5dmk3 odpada, bo to jednak 4 tyś więcej
Teraz to już nie wiem, czy kupować tego 6D? Możecie mi przybliżyć, co daje ta nakładka filmowa? Oprócz kolorystyki oczywiście.
Pozdrawiam!
Jak najbardziej.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Canon EOS 6D - Picture Style test-2 - YouTube
wystarczy zainstalowac cine style profiles do 6d i masz obraz ostry,bez aliasingu,z poszerzona dynamika .Podalem tylko jeden link,jest kilka odmian tego softu i filmowania canonem pelnoklatkowym nie wyobrazam sobie bez ktoregos z tych profili.Nie zniechecajcie kolegi do 6d bo bedzie mial ten sam obrazek/ filmowy/ co w 5d3 prawie 2 x taniej :-)
powodzenia!
6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...
Nie jest to takie proste jak Ci się wydaje. Zasadniczej wady 6D czyli lineskippingu to nie likwiduje. Bezpośrednie porównanie obrazka zabija to co wychodzi z 6D. Oczywiście można walczyć w postprocesie i ...tak da się uzyskać zadowalający efekt ale po co się męczyć jak można mieć gotowca z innych puszek.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Oczywiscie masz racje.Z tym,ze ja oswoilem sie juz z obrobka ,bo zasugerowano mi takie rozwiazanie...i oswoilem sie.6d juz mialem kupionego do celow foto.A Ktore puszki,Twoim zdaniem daja gotowca na zadawalajacym Cie poziomie? Podejrzewam ze to jest gorna pólka finansowa...?
pozdrawiam :-)
Ostatnio edytowane przez photogambler ; 30-07-2014 o 18:50
6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...
Kapitan Wagner