Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Canon 6D do filmowania?

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon 6D do filmowania?

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Z powodów o jakich napisał kolega wyżej 6D to niezbyt dobry wybór do filmu. ... .... Jak ma być Canon to osobiście wolałbym 650D.
    A dlaczego nie 70D z "dedykowanymi do filmowania" obiektywami?
    60D, 5Dmk III, C 24-105, S 150-500, C 50/1.8, EX 430 II,
    D 20, G1Xmk I, C M5 + Tamron 18-400 ,

Miasto
    Kielce

Kurcze, teraz to już mam mętlik w głowie Jeszcze w między czasie usłyszałem, że może jednak 70d będzie lepsze. Wiem na pewno, że 5dmk3 odpada, bo to jednak 4 tyś więcej

Teraz to już nie wiem, czy kupować tego 6D? Możecie mi przybliżyć, co daje ta nakładka filmowa? Oprócz kolorystyki oczywiście.

Pozdrawiam!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Jak najbardziej .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar photogambler
    Miasto
    wawa

Canon EOS 6D - Picture Style test-2 - YouTube
    wystarczy zainstalowac cine style profiles do 6d i masz obraz ostry,bez aliasingu,z poszerzona dynamika .Podalem tylko jeden link,jest kilka odmian tego softu i filmowania canonem pelnoklatkowym nie wyobrazam sobie bez ktoregos z tych profili.Nie zniechecajcie kolegi do 6d bo bedzie mial ten sam obrazek/ filmowy/ co w 5d3 prawie 2 x taniej :-)
    powodzenia!
    6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez photogambler Zobacz posta
    Canon EOS 6D - Picture Style test-2 - YouTube
    wystarczy zainstalowac cine style profiles do 6d i masz obraz ostry,bez aliasingu,z poszerzona dynamika .Podalem tylko jeden link,jest kilka odmian tego softu i filmowania canonem pelnoklatkowym nie wyobrazam sobie bez ktoregos z tych profili.Nie zniechecajcie kolegi do 6d bo bedzie mial ten sam obrazek/ filmowy/ co w 5d3 prawie 2 x taniej :-)
    powodzenia!
    Nie jest to takie proste jak Ci się wydaje. Zasadniczej wady 6D czyli lineskippingu to nie likwiduje. Bezpośrednie porównanie obrazka zabija to co wychodzi z 6D. Oczywiście można walczyć w postprocesie i ...tak da się uzyskać zadowalający efekt ale po co się męczyć jak można mieć gotowca z innych puszek.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    wawa

...i tak da się uzyskać zadowalający efekt ale po co się męczyć jak można mieć gotowca z innych puszek.
    Oczywiscie masz racje.Z tym,ze ja oswoilem sie juz z obrobka ,bo zasugerowano mi takie rozwiazanie...i oswoilem sie.6d juz mialem kupionego do celow foto.A Ktore puszki,Twoim zdaniem daja gotowca na zadawalajacym Cie poziomie? Podejrzewam ze to jest gorna pólka finansowa...?
    pozdrawiam :-)
    Ostatnio edytowane przez photogambler ; 30-07-2014 o 18:50
    6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...

Zasadniczej wady 6D czyli lineskippingu to nie likwiduje. Bezpośrednie porównanie obrazka zabija to co wychodzi z 6D. Oczywiście można walczyć w postprocesie i ...tak da się uzyskać zadowalający efekt
    W postprocesie potrafisz zlikwidować lineskipping?
    Z formatu raw powinno być to możliwe, po demozaikowaniu w puszcze jakoś tego nie widzę.

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez photogambler Zobacz posta
    A Ktore puszki,Twoim zdaniem daja gotowca na zadawalajacym Cie poziomie? Podejrzewam ze to jest gorna pólka finansowa...?
    pozdrawiam :-)
    Moim zdaniem Panasy pod tym względem wymiatają .
    Cytat Zamieszczone przez Fotopstryczek Zobacz posta
    W postprocesie potrafisz zlikwidować lineskipping?
    Gdzie coś takiego napisałem?
    Kapitan Wagner

Miasto
    wawa

Moim zdaniem Panasy pod tym względem wymiatają .
    Panasy to prawie kamery :-) Szczerze mowiac chodzilo mi o puszki od czerwonego;p Nie mialbym kasy na nowy zestaw szkła...

Gdzie coś takiego napisałem?
    Ok, więc nie da się uzyskać zadowalającego efektu.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów