Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Canon 70-300 IS problem z ostrością

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Canon 70-300 IS problem z ostrością

Cytat Zamieszczone przez Malky Zobacz posta
    hmm testowałem to podpinając mojego heliosa bez dandeliona i pomimo, że wydawało mi się ok to jednak manualnie zdjęć nie zrobie bez potwierdzenia ostrości niestety :/
    Taka wadę wzroku to prawie każdy ma. To raczej tylko nieliczne osoby z wyjatkowo sokolim (wzr)okiem sa w stanie ostrzyć manualnie ze zwykła matówka lustrzanka AF. A ze specjalna matówka to też tylko przy bardzo dobrym świetle.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Dostałem drugi obiektyw do testów. Różnica jest dramatyczna wręcz. Zrobiłem jak koledzy radzili, porównałem fotki z tej samej odległości i zrobiłem autofocusem a później ręcznie na LV i ja uzyskałem ostre zdęcia a z AF wyszła kaszanka. Testowałem na tablicach ani ff ani bf nie ma. Z tego co widzę af ma problem przy pewnym wysunięciu tubusa że złapaniem ostrości - tak jakby próbował dojechać i wraca.... zostaje wysyłka do Warszawy. Dzięki za dobre rady. Pozdro
    Canon 20D + 18-55 f/3.5-5.6 IS KIT + Canon 70-300IS f/4-5.6 + M42 // Helios 44-2 2/58, Helios 44-4 2/58 + Jupiter 135 f/3.5 MC //
    Moja stronka z makro i nie tylko na deviantart

Ja też mam ten sam problem niby do tej pory było ok(poza moimi błędami),a teraz jest masakra mam go 5 lat i sporadycznie uzywam.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów