Ostatnio edytowane przez KubaH ; 28-07-2014 o 22:05
Ja się nie znam, ale z tego setu to nawet nie wiem jak wygląda Pan Młody. Przedostatnie zdjęcie to już w ogóle nie wiem co miało przedstawiać!
Canona sprzętów kilka.
LOL
spoko foty!
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
problem ze zdjęciami ślubnymi jest taki że nie ocenia się go jednym zdjęciu ale w całym ujęciu jako reportaż od przygotowań do oczepin. Dlatego też tutaj ciężko jest cokolwiek powiedzieć, zdjęcia jak zdjecia, troche portretu, troche detali jednakże brakuje najważniejszej rzecyy w fotografii ślubnej, emocji. Jest to cały dzień zdjęć i wielokrotnie zrobi się tzw zle zdjecie, gdzies poruszysz, gdzieś przepalisz czy coś jednakże to właśnie emocje ratują często słabe warunki świetlne albo w momencie gdy ślub nie jest na wypasie. Tutaj niestety nie ma tego.
Gargins własnie widzisz, zdjęcie samo w sobie nie ma sensu jednakże w ujęciu całości jako dodatek ma swoje miejsce, tak jak zdjęcia kwiatków, tortu czy obrączek, niby badziewia a jednak warto je zrobić.
Co mam powiedzieć na niepełny materiał... hmmmm chyba za duzo nie moge powiedzieć, jest ok, obróbka jest nienajgorsza, ładne bw i kolory na zewnątrz oraz rozpietość tonalna, pierwsze dwa są dla mnie najsłabsze, ostanie jest dość chłodne, i nie mowie tutaj o sukni chociaz na niej tez widac niebieskosci dosc znacząco, tak skóra tutaj już mogla by być cieplejsza.
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Dzięki GalaktycznyMuczaczo za komentarz, to prawda, musiałem zmieścić tylko 15 zdjęć a mam ich trochę wiecej, niestety nie mam jeszcze tej wprawy wyboru "tych" Uczę sie dlatego każdy komentarz jest dla mnie ważny...
ale dlaczego 15?
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Nie wiem...miałem więcej ale wyskoczył komunikat max 15...
Mi osobiscie dwa ostatnie sie nie podobaja, ostrosc na kieliszki, to chyba nie to, czego oczekiwalbym na swoich zdjeciach, no i te sciete glowy...
Najbardziej podoba mi sie w Kosciele i panna mloda w samochodzie
Ps numeruj zdjecia, bedzie sie latwiej do nich odnosic![]()
Za bardzo za za szybko chciałeś chyba dogonić tych najdroższych starych wyjadaczy reportażu ślubnego![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Przeczytaj co napisał Vitez o znikających galeriach.