Cytat Zamieszczone przez Lokomisiek Zobacz posta
Teraz nieco konkretów, budzet jest skromny bo 650-700zł jako górna granica.
Ciasno, ale nie niemożliwie
Czasami w tej cenie na allegro widuje 450D czy 1000D. Które są nowszymi konstrukcjami a mimo wszystko kosztuja podobnie jak starsi bracia- dlaczego?
Ponieważ to wciaz dobre puszki które pomimo wielu różnic na korzyść nowości wciaż mają tą samą matryce, tzn apsc. wieksze uzywalne iso i filmy to najwieksze roznice, dalej dostajemy wieksze wyswietlacze, obracane, LV, mozliwosc podlaczenia mikrofonu, mikroregualcje itp wodotryski. Dlatego też ceny nie będą znacząco niższe.
Podobały mi się bardzo zdjęcia wykonane Canonem 1000D, te z 350ki nieco mniej. Wydaje mi się że to zasługa procesora. Wiec dlatego skłaniam sie ku 450/1000D. Zestawy które są obecnie na allegro nadaja się do czegokolwiek?
Zestawów na allegro niewiem ile jest, ale raczej nie skłaniałbym się do tego że dostaniesz cos wiecej jak body z aku i kitem bez IS . Aczkolwiek taki zestaw nadaje się świetnie dla początkującego, ma relatywnie fajne szkło do pomieszczeń jak i portretów w plenerze. Puszka jak puszka , dla amatora dużo nie powie i nie pomoże gdyż i tak trzeba liznąć podstawy.
[QUOTE=Lokomisiek;1233163
Ewentualnie jaka alternatywa dla dwóch podanych wyżej? Zaznaczam że chciałbym komplet z obiektywem, na początek moze być KIT. Jeśli wciągnie mnie to tak jak mi się wydaje to myslę ze i nowe słoiki się pojawią.
[/QUOTE]
uważam ze nie ma sensu, tanie niewielkie body które nie sprawi problemu w transporcie ze względu na swoje gabaryty i wagę oraz relatywnie dobry stosunek jakości do ceny sprawia że czyni je bardzo dobrym sprzętem na wstęp. Na początek napewno będzie KIT chyba ze kupisz heliosa manualenego zł gdzies z przejsciówką m42. Dodatkowo niewiesz czy chcesz sie rozwijać więc inwestowanie na początku w niewiadomo jak drogi czy tez zaawansowany sprzęt może tylko sproawdzić więce kłoptów jak korzyści.

Reasumując weś sobie czy to 450d czy 1000d z kitem i foć a jak się wciągniesz wróć z fotami , w ramach rozwuju też sam zobaczysz czego potrzebujesz i będziesz sam mógł podjąć decyzję o zakupie potrzebnego sprzetu a nie kupować to co zaraz chłopaki zaproponują czyl. 30d/40d które napewno ktoś ma na sprzedaż, a no i nie zpaomnijmy o canonie 500 i 550 które ktos napewno ma teraz w dobrej cenie

I na koniec polece klasykiem 5D classic i 50/1,8 idealna do portetu w domu, plenerze , zdjęć grupowych , rodzinnych a na ślubie jest ogień.