Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Wątek: Jaki stałoogniskowy obiektyw do 1500 zł ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Jaki stałoogniskowy obiektyw do 1500 zł ?

tak,wujek google

Domyślnie Odp: Jaki stałoogniskowy obiektyw do 1500 zł ?

Wczoraj dotarła do mnie Sigma 30mm f1,4. Po dzisiejszych testach mam mieszane odczucie co do kwestii ostrości . . . Jeśli jest nie ostra tak jak myślę to czeka mnie kupno C50mm f1.4 i porównanie obu szkieł osobiście.

Poniżej linki do zdjęć na kilku wartościach przysłony. Oceńcie czy moje obawy są słuszne ?

F 1.4

F 1.6

F 1.8

F 2.0

F 2.2

F 2.5

F 2.8

Jeśli ta jakość nie pozwala wam na ocenienie dokładnej ostrości udostępnienie Rawy w pełnej rozdzielczości do pobrania.

Cytat Zamieszczone przez mizantropia Zobacz posta
    Masz tego Tamrona, sprawdź w Lightroomie na jakiej ogniskowej zrobiłeś najwięcej zdjęc. Dla mnie 50mm 1.4 na cropie imo to dziwny pomysł, ni to standard, ni to portret.
    To sprawdziłem na samym początku. Jak wiadomo, że miałem Tamrona 28-75 to korzystałem z 28mm bardzo często. Od niedawna posiadam też Tamrona 17-50mm. 3 ogniskowe jakich najczęściej używam to 17mm / 28mm / 50mm więc nie ma jakieś ogniskowej z której korzystał bym najczęściej wszystkie 3 wypadają tak samo.
    Ostatnio edytowane przez programersky ; 15-08-2014 o 23:44
    Canon 50D + BG-E2 + S 8mm + T 17-50mm f2,8 VC + C 430 EX II| Dużo chęci, mało czasu, wiele planów, mało kasy... klik - - - - > GALERIA

Uprawnienia umieszczania postów