Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: www.purnimadigital.com - jak to działa że jest 30% taniej

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Domyślnie www.purnimadigital.com - jak to działa że jest 30% taniej

Chłopaki

Jestem obecnie u Przyjaciela we Francji i opowiada mi że od dłuższego czasu kupuje sprzęt w sklepie jak w tytule bo jest ponad 30% tańszy niż w pozostałych sklepach. Np. 1dx wychodzi 17600 zamiast 23600. Sprzęt zawsze dochodzi, jest informacja na temat zamówienia na każdym kroku, można ze sprzedawcą pogadać na skype także wałek na 100% to nie jest ale....
    Z tego co zdążyłem się zorientować dzięki google translatorowi działa to na zasadzie że firma jest w honkkongu i wysyła towar jakoś przez Anglię ale jak to wygląda prawnie cały czas próbuje się rozeznać. Czy przypadkiem nie jest to jakiś zakup wewnątrzwspólnotowy i nie trzeba zapłacić Vatu i cła w swoim kraju. (on nie ma firmy!)

Jak ktoś coś kuma więcej to piszcie, bo temat może się okazać interesujący.

Domyślnie Odp: www.purnimadigital.com - jak to działa że jest 30% taniej

Jest to możliwe. Sprawdzałem Canona 6D i jest taniej o 10%. Tylko jak wygląda sprawa gwarancji. Gdy dostaniemy jakiegoś "azjatę", to praktycznie jej nie mamy na terenie UE.
    Lepiej szukać znajomego w USA, wtedy taniej będzie o 25%, ale bez pudełka i gwarancji.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Niektóre rzeczy można dostać nawet o 40% taniej. Z tego co wiem to mój przyjaciel ma normalnie 2 lata gwarancji na terenie Francji. On i jego znajomi (profi) kupują tam sprzęt już ponad rok i potwierdził mi, że gwarancja we Francji działa normalnie. Firma jest zarejestrowana na Słowacji z biurem w Londynie i magazynem w Hongkongu więc gwarancja może być EU i pewnie wykorzystują jakieś luki prawne omijając cło i Vat ale pewny nie jestem dlatego pytam czy ktoś to ogarnia bardziej.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez esensja Zobacz posta
    pewnie wykorzystują jakieś luki prawne omijając cło i Vat
    Tu nie ma żadnych luk, importer płaci cło i VAT. A w tym wypadku finalny nabywca.
    CMEHA - reszta to upgrade

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Pytalem go dzisiaj. Pierwsze zakupy robil tam 2 lata temu i jak dotad nic mu nie przyszlo z rzadnego urzedu ani nic do placenia poza sama cena w sklepie.

Uprawnienia umieszczania postów