podoba mi siw ton Twej wypowiedzi.no tak.racja.dalem sobie 5lat.mam prace.nie spiesze sie.ale wiwm ze tym zajme sie za x lat zarobkowo....oby tylko potrafic oddzielic pasje od rutyny
podoba mi siw ton Twej wypowiedzi.no tak.racja.dalem sobie 5lat.mam prace.nie spiesze sie.ale wiwm ze tym zajme sie za x lat zarobkowo....oby tylko potrafic oddzielic pasje od rutyny
a co najwazniejsze lubic to, bawic sie fotografią. Jeżeli myslisz o pracy jako fotograf to nie musisz tego lubic, praca jak kazda inna. Jednakże połaczenie czegośco się lubi i pracy potrafi dac zaskakujące efekty. Różnica jest taka że w przypadku pierwszej opcji chcesz zarobić w przypadku drugiej spędzenie jakiejkolwiek ilości czasu, zrobienie potężnej masy ilości zdjęć, obrabianie ich godzinami w dni wolne, w nocy czy w weekendy, wydanie ogromnej kasy na profesjonalne kursy (o sprzęcie nie mówie) , nie jest problemem.
Ja mam to szczęście że wykonuje zawód który lubie i nigdy (chyba ze dla zartu) nie powiedzialem sobie że musze dużo wydać albo dłuzej pracowac, więcej pracy, więcej funduszy wpompujesz lepszy efekt będziesz miał. proste
Jeżeli nieweisz czego brakuje w twojej torbie foto to jak chcesz mówić o fotorafii jak o pasji czy o wiedzy? to tak jakbyś poszedł do sklepu z butami z zamiarem zakupu trampek a sprzedawca ci powiedział że w sumie sprzedają koszulki i jest promocja a ty byś je wział bo przeciez facet sie zna... Rozumiem pytania typu KTÓRY OBIEKTYW LEPSZY, techniczne sprawy które można rozpatrzyć tylko posiadajac dany sprzęt,software,itp , ale CO MASZ KUPIC czy szeroki czy zoom? kolego tu nie trzeba wiedzy tutaj trzeba samemu wiedzieć czego się wymaga... na to pytanie nawet najwięksi wyjadacze z forum ci nie odpowiedzą bo nikt jak ty sam nie wie czego potrzebujesz...
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
dobrze prawisz....bardzo dobrze....patrze na Twe prace i chyba jednak zaczne od szerokiego szkla....i takze pozdrawiam z Wysp
odkad kupilem 35 to raczej poniżej tego nie schodze, czasem zdarzy się ze 17mm strzele 1-2 kadry w kosciele czy na imprezie ale niespecjalnie jakos potrzebuje
0 jeszcze jedno Cie zapytam.widdze fajne masz portrety,nawet na plazy...piekne niebo i jasne postacie...zawsze doswietlasz czyms?jesli tak to czym?
zapraszam na PW
dokladnie tak
Eh anglole ----> Shoreditch.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII