Najpierw looknij tu, jeżeli źle oceniasz swój obiektyw:
http://www.canon-board.info/pozostal...37/index8.html
...też o tym czytałem, ale to nie zawsze o to chodzi. Landszafty to zdjęcia na których...nie dzieje się nic. Zachody, wschody, ranne mgły, bajeczne świty, czy zmierzchy mają cieszyć widokiem samym w sobie. Przyjemnym, wywołującym pozytywne emocje. switek3, bardzo przyjemna, jesienna fota![]()
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Popieram - miło się czytaa tak na marginesie, to fajnie byłoby zrobić foto wschodu jesiennego słońca, ale nie chce się ruszyć
Na obiektyw nie narzekam, bo jest naprawdę fajny (jak dla mnie i za te pieniądze), natomiast ma problemy (co wynika z jego właściwości) przy mniejszym świetle
A co to fajnego tła i czekania na coś, żeby mu/jej/jemu zrobić zdjecie, to moim zdaniem jest to nierealne. Na co miałbym czekać z tym moim zdjęciem?![]()
Ostatnio edytowane przez switek3 ; 25-09-2014 o 19:16
Dzięki
switek3 to jest możliwe, ale takich zdjęć nie robi się "w ciemno", musisz mieć jakieś rozeznanie w tym,co się może stać, czego się spodziewać. W ten sposób powstają piękne zdjęcia, na tle tarczy słonecznej rejestrujesz faunę wszelkiej maści, zresztą nie tylko na tle słońca, tłem może być każdy landszaft, a pierwszym planem prawie wszystko, faunę podałem jako przykład reprezentatywny
--- Kolejny post ---
Ty leniu(żart) Wstań raz, będziesz chciał częściej. Zobaczysz
![]()
Po raz pierwszy od baaaaaaaardzo dawna....
35.
Ostatnio edytowane przez switek3 ; 05-03-2015 o 11:32
nikt???nic???![]()
za każdym razem po dodaniu fotek jak nikt nie skomentuje będziesz "żebrał" o komenty?![]()
Ćwicz, rób zdjęcia, pracuj nad nimi i wrzucaj te najlepsze - w końcu będą zwracały uwagę, będą sprawiać żeby zawiesić okiem to i ktoś coś napisze.
Takie płakanie o komentarze nie jest fajne, dla mnie dziecinada.
SONY
Mało fajne. Niebo praktycznie bez wyrazu, jakaś akcja, ale zbyt daleko.Dawaj inne.
Przepaliłeś niebo![]()
Akurat byłem w tym samym czasie tam i tak by wygladała fota z niebem, to tak tylko poglądowo
Pkt 8 regulaminu forum