Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: EOS 1000 D pękniete lustro ?

Mieszany widok

Domyślnie EOS 1000 D pękniete lustro ?

Witam, aparat mi nie upadł nie wiem dlaczego tak się stało , czy to pęknięte lustro czy coś innego ? nie mam pojęcia dlatego chciałabym zapytać was. chodzi o prawy górny róg.

https://imageshack.com/i/ipfc7940j
    Ostatnio edytowane przez miraclee1 ; 23-07-2014 o 12:31

Początki nałogu Awatar Demonos
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: EOS 1000 D pękniete lustro ?

Po pierwsze - na pewno nie lustro - przecież podczas robienia zdjęcia lustro i tak się podnosi, jego stan nijak nie wpływa na obraz na matrycy.
    Po drugie - chodzi ci o tego pajączka w LEWYM górnym rogu zdjęcia? To raczej coś na matrycy. Możliwe, że jakiś duży syf (na tym zdjęciu widać jeszcze inne syfy na matrycy).

Ustaw aparat w tryb czysczenia matrycy i zajrzyj, co widać na matrycy. Możliwe, że przedmuchanie gruszką usunie problem, albo możliwe, że to uszkodzony filtr na matrycy (?).
    1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2

Dziękuję bardzo sprawdzę to, no tak w sprawach technicznych mojego aparatu jestem niedoświadczona stąd moja niewiedza na ten temat ale dobrze że jest ktoś kto potrafi mi to wytłumaczyć dziękuję

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

w prawym górnym rogu chmury widzę :O
    w lewym raczej jakiś syf i jak kolega wyżej napisał, oprócz tego kilka innych syfów
    matryca na pewno do czyszczenia

Syf na matrycy lub peknieta sama matryca.

haha przepraszam pomyłka z tym prawym rogiem, to pewnie z mojego przejęcia ale dziękuję za odpowiedzi

A co z tym peknieciem? Masz cos?

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

matryca raczej nie pękła jak ktoś pisał inaczej wyglądało by to inacej, martwe piksele na około , tutaj ewidentnie wygląda to na syf na matrycy.
    Włącz tryb czyszczenia , zdejmij obiektyw, przedmuchaj i załóż na nowo, tylko nie ustami...
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Uprawnienia umieszczania postów