Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
Oho, zaczyna się
Po pierwsze - coś więcej na ten temat? Powody, uzasadnienie itd?
Po drugie - chyba nie trafiłeś w temat, wygląda na to, że nie chodzi o fotki pamiątkowe, ale o "sesje fotograficzne" (miejmy nadzieje, że dla własnej satysfakcji, tej niewymiernej, a nie finansowej...)

Tak chodzi o "sesje fotograficzne" ale dla siebie i rodziny (sporo dzieciaczków ) sama jestem mamą dwójki dzieci i planuje kolejne.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
A jak wielkie studio masz do dyspozycji? I dlaczego tylko jedna lampa.
Jakaś parasolka powinna być OK (w zestawie jest i softbox): Quantuum Move 300 KIT2 zestaw - Lampy studyjne - Wyposażenie studia - Sklep internetowy Cyfrowe.pl
Zawsze możesz zadzwonić i coś doradzą spece: Quantuum - Quantuum :. Dane kontaktowe
Nie mam studia pstrykam amatorsko dla przyjemności. Na pewno przy zakupie lamp błyskowych skorzystam z porady ale teraz poszukuję lampy światła ciągłego wydaje mi się że jedna powinna wystarczyć. Jako mama nie bardzo chcę błyskać po oczkach małym dzieciom mnie to drażni a co dopiero takie kruszynki.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
Pisałem

i faktycznie, zaczęło się, od wycieczek osobistych

zamiast odpowiedzi na moje pytania, więc z Tobą nie zamierzam dyskutować.

Pod tym mogę się podpisać.

Przy okazji koledzy poszli po najmniejszej linii oporu, i skupili się na błyskaniu, jego szkodliwości i nieszkodliwości, pomijając zupełnie to, o co pytała założycielka wątku.
Może przypomnę, że chodziło jej o to, jakie stałe światło, jakiej mocy, kupić do fotografowania niemowląt i dzieci (zakładam, że także tych, które już zaczynają się ruszać, często z dużą prędkością w nieprzewidywalnych kierunkach ). Ktoś ma jakieś doświadczenia ze światłem ciągłym?
Aha, tak, najlepsze będzie dzienne.

Wszystko się zgadza Wiem że najlepsze będzie światło dzienne ale nie zawsze "jest"