Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 70

Wątek: Wybór zestawu z 450D

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Wybór zestawu z 450D

chciałabym tylko powiedzieć, że przyszedł już mój zestaw jednak postawiłam na sigmę apo dg makro do 40 d.

Puszka jest lekka! nawet bardzo! rozmiary, owszem spore. Ale przy tym jest to naprawdę bardzo poręczne pudełko i stosunkowo lekkie, dobrze leży w dłoni. Gdy ją zobaczyłam byłam trochę przestraszona jej rozmiarem, ale od 20d jest duuużo lżejsza.

jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc i czekam na ładną pogodę, żeby zrobić pierwsze zdjęcia i poprosić o wskazówki na ich temat

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

To powodzenia i pokaż swoje foty.

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

40d daje radę przy gorszym świetle, sigmę miałem,dawała niezły jak na swoją klasę obrazek, wersja APO ma lepsze właściwości optyczne. Jak zatnie Ci się przełącznik makro - normal (to się zdarza w tych obiektywach) przełącz af w tryb manualny i skręć (wsuń) tubus, wtedy wyłączysz tryb makro.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez Isabelle Zobacz posta
    od 20d jest duuużo lżejsza.
    No to chyba zostałaś oszukana - to musi być podróbka Made in China wykonana z tańszych materiałów z pominięciem niektórych mniej istotnych podzespołów. Według Canona oryginalny 40d powinien być o 55g cięższy od 20d.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    No to chyba zostałaś oszukana - to musi być podróbka Made in China wykonana z tańszych materiałów z pominięciem niektórych mniej istotnych podzespołów. Według Canona oryginalny 40d powinien być o 55g cięższy od 20d.
    Każdy nowo kupiony sprzęt będzie pod każdym względem lepszy od poprzedniego, więc jak potrzeba będzie też lżejszy. Osobna sprawa, że koleżanka miała do 20d zapiętą ciężkawą sigmę 24-70, podczas gdy teraz ma też sigmę, ale 70-300APO jest lżejsza, w związku z czym cały zestaw będzie lepiej leżał w dłoni(ach).

Dopiero zaczyna

możliwe, że to kwestia obiektywu albo zupełnie subiektywne odczucia. zestaw 20d + sigma 24-70 wydaje mi się cięższy niż 40d+70-300 Apo Dg Macro.

nie sądzę by chińska podróbka posiadała wszelkie dokumenty, ale nawet jeśli... jestem niezwykle zadowolona. jak na moje amatorskie potrzeby póki co wystarcza mi to w zupełności. Zakres 70-300 też mi bardzo pasuje, za jakiś czas kupię jakąś stałkę z dobrym światłem, ale póki co - jest super. nie jestem i nigdy nie będę profesjonalistką, a sprawia mi frajdę zabawa z tym zestawem i o to chodziło.

Ostatnio edytowane przez Isabelle ; 03-08-2014 o 19:30

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Jakoś konie bardziej mi się podobają z przodu i z oczami, ale to pierwsze foto - to myślałem, że zaraz wystawi pysk z mojego monitora
    A tu nie mam pod ręką ani jabłka, ani cukru.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 03-08-2014 o 19:41

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

majestatyczny koń zawsze dobry obiekt do fotgrafowania, lepiej niż foty na torach , tylko bez tego tyłka końskiego
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Dopiero zaczyna

RobertON

mam już tyle koni w ujęciu "klasycznym", że chciałabym zrobić... coś innego ale wedle życzenia:

Miasto
    T.M.

Wielkie gratki, o to właśnie chodzi, kupić sprzęt i robić zdjęcia, a nie biadolić, że ciemno,głośno, czy inne takie tam. Mam profesjonalne podejście do tematu, podoba mi się, pozdrawiam i powodzenia

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów