Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Ustawienia Canon'a 700d

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Ustawienia Canon'a 700d

Cytat Zamieszczone przez dorothha Zobacz posta
    To zapewne polecam trochę pokory i mniej cwaniakowania, najlepiej działa wyjazd za granicę. Pozdrawiam
    Przeczytaj i zastosuj się do własnej rady.
    Aparat to jest narzędzie, które trzeba się nauczyć obsługiwać.
    Nie ma czegoś takiego jak uniwersalne ustawienia dobre na każdą okazję (oprócz robienia w RAW).

Przykłady:
    - pomiar światła trzeba dobrać w zależności od warunków, centralnie ważony itp automaty (bez korekt) nie sprawdzą się kompletnie np. na śniegu.
    - suwak ostrości nastawiony na wyższe wartości może się sprawdzać na zdjęciach robionych na iso 100, ale już niekoniecznie dla iso 1600
    - balans bieli - najczęściej trzeba korygować w postprocesie
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał

To zapewne polecam trochę pokory i mniej cwaniakowania, najlepiej działa wyjazd za granicę. Pozdrawiam
    A moze bardziej wyjasnisz co wedlug Ciebie oznacza "personalizacja ustawień aparatu"?

Ja dla swojej wygody mam jezyk ustawiony jako Chinski, czas polarny, automatyczne wyłączanie aparatu na 8 godzin, podglad zdjecia na 2 sekundy itp....
    moje zdjęcia głownie lotnictwo:
    http://kcfoto.pl/

A mnie tak personalizacja puchy kojarzy się z ustawieniami w prawach autorskich.
    Warto podać telefon i adres e-mail, a może też imię i nazwisko. Uczciwy znalazca ma większe szanse na zwrot aparatu właścicielowi.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Coś już napisał Awatar Goranick
    Miasto
    Bielsko

Kompletnie nie rozumiem tej ironii
    Dziwisz się, bo ja nie. Czasem ludzie więcej czasu poświęcają na pisanie postu z prośbą o pomoc (i w efekcie niepotrzebne dyskusje) niż rzeczywiście trwa szukanie informacji na temat owej pomocy.
    Dzisiaj prawie wszystko jest w internecie, tylko potrzeba minimum wysiłku.

...wynika z rozmowy, że nie można być posiadaczem lepszego aparatu skoro nie siedzi się w tym od lat i nie jest się profesjonalistą? Zwróciłam się o pomoc, więc albo pomagasz albo nie, zbędne dyskusje czy jakiekolwiek ironiczne popisy na forum mnie zdecydowanie nie interesują.
    Chcę zwrócić uwagę, że właśnie twój post powoduję ową zbędną dyskusję.

Robię zdjęcia od lat (ale wciąż jestem amatorem), od kilku lat jestem na CB oraz innych forach foto i nie pytając - w zasadzie zawsze znalazłem odpowiedź na moje bolączki fotograficzne.

...i wcale nie trzeba być posiadaczem lepszego aparatu i siedzieć w tym od lat ...ale można
    ...sprzętu kupa, tyko fotograf d...

Cytat Zamieszczone przez Goranick Zobacz posta
    ...Dzisiaj prawie wszystko jest w internecie, tylko potrzeba minimum wysiłku....
    Trzeba też umieć z tego korzystać, bo jest sporo śmieci i bzdur.
    Widziałem już na forum rady, żeby sensor matrycy czyścić patyczkami z wacikami dla niemowlaków .
    Niestety ludzie idą na łatwiznę. I na maturze piszą, że Boryna była córką Jagny . Bo kto dzisiaj czyta lektury. Wszystko jest w sieci.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

J/w 50 1.8

Coś już napisał Awatar Goranick
    Miasto
    Bielsko

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Trzeba też umieć z tego korzystać, bo jest sporo śmieci i bzdur.
    Widziałem już na forum rady, żeby sensor matrycy czyścić patyczkami z wacikami dla niemowlaków .
    Niestety ludzie idą na łatwiznę. I na maturze piszą, że Boryna była córką Jagny . Bo kto dzisiaj czyta lektury. Wszystko jest w sieci.
    No tak. Umiejętność oddzielania ziaren od plew jest jak najbardziej niezbędna.
    Z drugiej strony idąc tropem łatwizny możemy dość łatwo wejść w ślepy zaułek... choćby przykład z patyczkami - niemalże to zrobiłem
    Ostatnio edytowane przez Goranick ; 22-07-2014 o 19:10
    ...sprzętu kupa, tyko fotograf d...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów