Cytat Zamieszczone przez Sezamek Zobacz posta
A nie jesteś pewnie w stanie mi powiedzieć czy ten 50mm Canona na f/1.4 też tak lekko rozmyje detal?
jedyną 50 jaką mam jest 1,8 jako zapchaj dziura, 50/1,4 nie mam , ale wielokrotnie uzywałem , nie jest to super hiper szkło, ale jest warte swojej ceny jezeli patrzymy na fotografię amatorsko, wiele osób wolało dołożyć i kupić sigmę, która potwierdzam jest bardzo fajna.
Niewiem o jakim rozmywciu mówisz?GO?

Chodzi mi o to czy więcej nie da się wyciągnąć z obiektywu dla szarego użytkownika a jeśli chcę mieć ostry detal przy f/1.4 to tylko eLka (miałem chwilę w rękach 35L ale to dosłownie na kilka zdjęć i poza tym oglądałem je na wyświetlaczu aparatu więc kicha trochę).
Robisz w rawie, wrzucasz do LR podciagasz sharpnes i masz ładne ostre zdjecie, 3 sek roboty, jezeli nie robisz nic wiecej tylko zrzucasz foty z puszki to kopiujesz ustawienia ostrosci dla kazdego zdjęcia i masz wszystko pięknie zrobione, proste. Zresztą 35L już nie jest tak topowa bo masz sigme 35 która sam posiadam. Podobno (tego niewiem) canon lepiej radzi sobie w ciemnych miejscach z AF, sigma mniej, ale ja nie zauwazylem jeszcze tego problemu... moze dlatego ze zamiast sie przejmowac robie foty
I jeszcze może tak zapytam bo mi się przypomniało, czy stronę the-digital-picture.com można uznać za wiarygodną (chodzi o to, że można tam porównać dwa szkła)?
Strona ma dobre porównania, kilkukrotnie pomogły.