Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Co byście ulepszyli w 10D?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    OK ale przecież nie dyskutujemy o tym do czego służy ISO czy jak się nim posługiwać Ja też nie zmieniam ISO co minutę, bo warunki w jakich robię daną serię zdjęć przeważnie pozostają constans, i dopasowuję ISO do kombinacji przysłona/migawka. Nie o to jednak chodzi tylko o usprawnienia w 10D. Z tego co wiem to np. w 1Ds aktualne ustawienie wartości ISO jest widoczne na wyświetlaczu. Więc inżynierowie Canona też chyba stwierdzili, że tak będzie wygodniej fotografom. I podzielam ten pogląd. Po prostu uważam, że gdy ustawiam parametry przysłony/migawki to ułatwieniem byłoby móc od razu rzucić okiem na wartość ISO.
    Jasne Po prostu chciałem powiedzieć, że akurat mi to nie jest potrzebne i nic poza tym

[ Dodano: 17-09-2004, 09:32 ]
    Cytat Zamieszczone przez Czacha
    - odrobinke uszczelnien rodem z 1dmkII ;-)
    - wiekszy wizjer
    Eee, to są właśnie te rzeczy których nie miałem na myśli - bo wiadomo, że i tak są zarezerwowane dla korpusów jednocyfrowych

- mniej plastikowy grip
    A co konkretnie Ci przeszkadza? Bo ja odkąd dokupiłem gripa, to jestem w siódmym niebie, nie zdejmuję go nawet do 50-tki i nie czuję "plastikowości" - jesli jest załadowany.

- info po zosostalym czasie pracy na accu - czasami ciezko go wyczuc...ale to tak jak wszystkie inne aparaty ;-)
    Hehe, ale po co komu takie info, jeżeli na dwóch porządnych podróbkach BP511 można zrobić tysiace zdjęć

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak dla mnie to:

1. Więcej informacji w wizjerze. (ISO, pomiar światła)
    2. Szybszy i precyzyjniejszy fokus
    3. Większy bufor
    4. Wbudowaną lampę faktycznie mogliby sobie podarować -jeszcze nigdy jej nie używałem (poza sprawdzeniem czy działa)

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maku
    Jak dla mnie to:

1. Więcej informacji w wizjerze. (ISO, pomiar światła)
    2. Szybszy i precyzyjniejszy fokus
    3. Większy bufor
    4. Wbudowaną lampę faktycznie mogliby sobie podarować -jeszcze nigdy jej nie używałem (poza sprawdzeniem czy działa)
    Ad 1 - zastanawialem sie ile informacji powinno byc w patrzalce. I rzeczywiscie zarowno w 300d i 10d moglo by byc wiecej - choc tez bez przesady - nerwicy i cyfro(piii)bca mozna by dostac, gdy bylo wszystko.

Ad 4 - a z tym to sie nie zgodze. Gdyby w 10d (czy 300d) zabraklo lampy, to wiekszosc uzytkownikow nie byla by zadowolona. Bo nawet jesli maja zewnetrzna (a sporo przeciez ma), to i tak wbudowanej czasem uzywaja do doswietlenia. To bylby duzy blad Canona. Co innego juz w takich Mercedesach, jak D1
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maku
    Jak dla mnie to:

halo, halo
    nie mam jeszcze mojej kochanej maszynki, i raczej to nie będzie 10D (czekam aż 20D się "unormuje" )
    ale to chyba przesada. Nie wyobrażam sobie zabierania wielkiego klamota - zewnętrznej lampy - na spacer w górach, gdzie przy dużych cieniach trzeba lekko doświetlić. Taka lampka jest naprawdę przydatna IMO
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

(czekam aż 20D się "unormuje" )
    Tylko żeby Ci się tak nie unormowało jak PRO 1 :wink:

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

spoko, mam już zarezerwowany budzet, cholera nie mogę się doczekać ale z lampką, to chyba miałem rację, nieco....
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

muflon, gdy ide w plener nie wylaczam aparatu.. czasem jest to 5 godzin.. czasem duuuuzo wiecej.. temperatura nie zawsze jest dodatnia.. i nie zawsze mam czas naladowac accu ... tak wiec taka informacja z okreslonym czasem pracy naprawde by sie przydala.. przynajmniej dla mnie..

nigdy mi accu nie padly w czasie pracy, ale jak zapali mi sie pol wskaznika to staram sie w ciagu 3 godzin naladowac aparat o ile to mozliwe.. bo boje sie zeby mi w trakcie nie padlo.. pomijam rzecz jasna, ile wczesniej to dzialalo... ale nie lubie widziec tej ikonki do polowy pustej baterii ;-) dziala to na mnie stresujaco ;-)

Domyślnie

szybsze wychodzenie ze stand-by.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

nie lubie widziec tej ikonki do polowy pustej baterii ;-) dziala to na mnie stresujaco ;-)
    A z tym się zgodzę. Tyle, że ja w 99% przypadków widząc ikonkę "do połowy" mam w pogotowiu następną zmianę baterii

Lehoo
    Guest

Domyślnie

...no właśnie grip. Nie mam i nigdy nie trzymałem 10D z gripem. Warto sobie zafundować ? Ile takie cacko kosztuje ? Dzięki za opinię. Pozdrawiam.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów