Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Co byście ulepszyli w 10D?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Cytat Zamieszczone przez Czacha
    nie lubie widziec tej ikonki do polowy pustej baterii ;-) dziala to na mnie stresujaco ;-)
    A z tym się zgodzę. Tyle, że ja w 99% przypadków widząc ikonkę "do połowy" mam w pogotowiu następną zmianę baterii
    Rowniez sie z tym zgodze... stresujaco dziala ikonka do polowy pelnych baterii... szczegolnie ze obie moje baterie siedza w gripie i nie mam na zmiane - najblizszy zakup jak tylko pensj sie pojawi .

[ Dodano: Nie Wrz 19, 2004 1:01 am ]
    Cytat Zamieszczone przez Lehoo
    ...no właśnie grip. Nie mam i nigdy nie trzymałem 10D z gripem. Warto sobie zafundować ? Ile takie cacko kosztuje ? Dzięki za opinię. Pozdrawiam.
    Zadluzylem sie jak cholera ale waaartoo. O wiele przyjemniejszy komfort pracy. Grip to wygoda dla nadgarstka, lokcia, palcow itp - do kadrowania pionowego wspanialy. Dodatkowo wygoda psychiczna posiadania zapasu pradu na co najmniej tysiac fotek - po podlaczeniu gripa wylaczylem opcje autousypiania aparatu - a niech se dziala, naprawde musialbym dluuugoo focic by padly baterie (ale zapas zawsze sie przyda - do lampy np nosze 2 komplety zapasowe + 1 w lampie).
    Kosztuje - ok 850zl. Moze wydawac sie drogo, ale jak sie pomysli ze grip bedzie juz na stale przypiety, i zuzywal sie razem z aparatem czyli kilka lat - to taki wydatek rozlozony na te kilka lat wygodnego uzywania wychodzi calkiem nieduzy.
    Maly minus gripa: aparat jest jeszcze ciezszy, mi nie przeszkadza, na sile nie narzekam, ale niektorzy narzekaja wiec uprzedzam.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Rowniez sie z tym zgodze... stresujaco dziala ikonka do polowy pelnych baterii... szczegolnie ze obie moje baterie siedza w gripie i nie mam na zmiane - najblizszy zakup jak tylko pensj sie pojawi
    Ja polecam baterie od tego gościa na Allegro o którym pisałem w wątku o tysiącach fotek z Payerne Tanie jak barszcz i nie do zdarcia. Już mam zamówienia od kolegów ze Szwajcarii do zrealizowania przy następnej wizycie w Polsce

Grip to wygoda dla nadgarstka, lokcia, palcow itp - do kadrowania pionowego wspanialy.
    Ja też się dopiszę to peanów nt. gripa. Ja go nie zdejmuję nawet gdy zakładam 50-tkę. Wygląda to trochę śmiesznie, ale komfort trzymania jest ciągle ten sam.

Maly minus gripa: aparat jest jeszcze ciezszy, mi nie przeszkadza, na sile nie narzekam, ale niektorzy narzekaja wiec uprzedzam.
    Ja może nie narzekam, ale fakt, że to mojej torby aparat z gripem na upartego wchodzi, ale trzeba mu trochę hmm.. pomóc

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ja go nie zdejmuję nawet gdy zakładam 50-tkę. Wygląda to trochę śmieszni [...]
    to chyba kwestia gustu - ostatnio dziewczyny na spotkaniu powiedzialy, ze z 50'tka wyglada sexy

Miasto
    Zürich

Domyślnie

to chyba kwestia gustu - ostatnio dziewczyny na spotkaniu powiedzialy, ze z 50'tka wyglada sexy
    No co ty.. taki duży a ma takiego krótkiego?
    No, ale nie nam decydować co jest sexy a co nie

fcrm
    Guest

Domyślnie

A mi brakuje poziomicy zarówno pionowej jak i poziomej (takiej elektronicznej )

Pozdrawiam
    Fcrm

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

muflon, no i wez zrozum kobiety.. ;-) chyba jednak cos jest w tym "size doesn't matters"

Miasto
    Zürich

Domyślnie

muflon, no i wez zrozum kobiety.. ;-) chyba jednak cos jest w tym "size doesn't matters"
    Tylko dlaczego kilkudziesięciu spamerów dziennie wydaje się tego nie rozumieć?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Ja też się dopiszę to peanów nt. gripa. Ja go nie zdejmuję nawet gdy zakładam 50-tkę. Wygląda to trochę śmiesznie, ale komfort trzymania jest ciągle ten sam.
    A po co zdejmowac? Tylko dla wygladu? Zamontowany jest na stale i tyle - za duzo babrania sie ze zdejmowaniem go tylko do 50tki bym mial .

Ja może nie narzekam, ale fakt, że to mojej torby aparat z gripem na upartego wchodzi, ale trzeba mu trochę hmm.. pomóc
    Do mojej torby wchodzi bez problemu ale... bez obiektywu (nazywam go wtedy "persik" - ma plaski pyszczek jak kot perski ), ale to tylko przez moje lenistwo bo musialbym przebudowywac przegrodki w torbie by wszedl z obiektywem.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów