Witam.
Kiedyś posiadałem lustrzankę Canona, jednak byłem zmuszony sprzedać sprzęt. Został kitowy obiektyw i zastanawiam się nad zakupem samego body.
Chodzi mi o jak najtańszą opcję.
Co polecacie i jakie są orientacyjne ceny?
Witam.
Kiedyś posiadałem lustrzankę Canona, jednak byłem zmuszony sprzedać sprzęt. Został kitowy obiektyw i zastanawiam się nad zakupem samego body.
Chodzi mi o jak najtańszą opcję.
Co polecacie i jakie są orientacyjne ceny?
1100d lub 1200d
ceny znajdziesz w necie
ja polecam canona 40D uniwersalny i niezawodny, choć już troszkę stary za 800 zł znajdziesz coś przyzwoitego.
Ile masz do wydania?
Używane 50D, bardzo dobry sprzęt w przyzwotych cenach na alledrogo.
Ja od roku mam 1100D, to moje pierwsze lustro. Kupiłam go dlatego, że jest tani, a nie dysponowałam dużą sumą pieniędzy. Postanowiłam że zamiast czekać dłużej i odkładać na lepsze body, kupię takie amatorskie i zacznę oszczędzać na szkła. Myślę że to lepsze rozwiązanie, bo większość tych amatorskich lustrzanek jest do siebie bardzo podobna, jak wiadomo obiektywy są ważniejsze, a pewnie za parę lat i tak będę myślała o jakiejś bardziej zaawansowanej puszce. Na razie 1100D zupełnie mi wystarcza, nie zawiódł mnie. Ma co prawda kilka wad, ale na początek to fajny sprzęt.
1200D wygląda całkiem ciekawie, jakbym teraz miała kupować aparat to bym go brała.
body CANON EOS 350d SPRAWNY UŻYWANY (4429954691) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Taniej chyba lustra cyfrowego canona nie dostaniesz.
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Ja za 150zł więcej niż to 350D kupiłem 40D z zacinającym się spustem migawki i przebiegiem 60tys. Po przeczyszczeniu izopropanolem działa jak nowy ;P Okazje czasem jednak można trafić.
Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy
haze zapewne ale dodając kolejne koszta mozna by tak dojśćdo 1dx a kolega napisał wprost najtansza opcja.
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Generalnie każdym z wymienionych modeli o ile są sprawne można uczyć się fotografii. Koszta każdego z nich to osobna sprawa, ale jeżeli masz obiektyw możesz pokusić się o 40 lub 50d bez szkła. Nie napisałeś ile chcesz /możesz wydać. Jak chcesz mam uczciwy namiar na 40d z zestawem fabrycznym +karta cf4gb, chyba z 6-cio miesięczną gwarancją, bez śladów użytkowania. Taki korpus posłuży ci bardzo długo biorąc pod uwagę przebieg trochę ponad 1k. Bym zapomniał. Cena to 899zyla + przesyłka
Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 18-07-2014 o 19:20