Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Wątek: Bardzo szeroko na 5D - mini test 14L na FF

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Witam. Wczoraj wyladawalem w PUBie i mecz ogladalem wrocilem pozno i do roboty. Dzis spadam do kumpla oddac SIGME 80-400 OS. Powinienem sie wyrobic z czasem pomiedzy praca a wizyta w razie czego dam namiary na PRV (z opisem z jakie odleglosci mniej wiecej focone)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta
    Tak tak

Tez lubie szeroki kat i zastanawiam sie nad ta sigma jak rowniez nad rybim 15mm (wiem ze dwa inne szkla).
    Chociaz bardzo podoba mi sie efekt rybiego oka to chyba zoom mialby wieksze zastosowanie, prawda?
    Wez zooma i zenitara fish eye [~~400 zł].Popstrykasz i wszystko sie wyjasni.Pozdrawiam :-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta
    Tak tak
    Tez lubie szeroki kat i zastanawiam sie nad ta sigma jak rowniez nad rybim 15mm (wiem ze dwa inne szkla).
    Chociaz bardzo podoba mi sie efekt rybiego oka to chyba zoom mialby wieksze zastosowanie, prawda?
    Zdjecia wyslane na prv. Wysylam na prv poniewaz sa ta osoby a nie mam autoryzacji na publiczne pokazanie. Wiem ze to watek o Canonine 14 mm ale ta sigma sie tutaj jakos zakrecila, kilka moich za i przeciw. A wiec. Szklo niesamowite ogolnie. Szeroko - nprawde szeroko - na 5D to potega (na codzien mam 350D ale podczas ostatnieo plenerka podpinalem pod 5D). Szybkie - HSM (sam sie dziwie po co ten HSM poniewaz UWA - ale coz lepiej jak jest niz nie ma), ciche - naprawde przyjemyn dziwek - nie jak standardowe sigmy - silniczek chodzi "nieslyszalnie". Jakosc fotek - jak by to powiedziec - jakosc dorownuje Lkom. Kontrola "zakrzywien" - jak najbardziej - szklo radzi sobie z tym niesamowicie ............ ale - jezeli ktos (twarz czlowieka) znajdzie sie w samym krancu kadru - ale takim naprawde extremalnym to twarz sie "rozciaga" o jakies 30% - mam gdzies takie zdjece ze jak zonka focila cos tam wszedlem w kard (na samym krancu rak ze nawet caly nie jestem) i jestem (wyszedlem) szeroki - waze ze 150kg (normalnie troche mniej). Mam porownanie to EF-S 10-22 ze stajni C. Podobna predkosc. Jakosc porownywalna. na APS-C lepiej jest C poniewaz zawsze 2mm szerzej a jest roznica. Canon bardziej zakrzywia. Potega tego szkla widoczna jest na FF. Nie mialem innych szkiel szerokich podpinanych pod puszki (poza 17-40 czy 16-35 oraz 10-22) narazie moim zdaniem ta sigma "wymiata". Jesli chcecie to mam duzo zdjec z 350D i moge umiescic linki z opisami jak blisko i jak szeroko ale z 350D
    PS.
    Budowa - SOLIDNA - kawal zelaza i szkla
    Zapomnialem o wadach
    Szerokosc filtra i sposob mocowania. Mozna nakrecic niby w ta oslone ale na FF nie wiem jakie beda efekty.
    Praca pod slonce - troszke flar - ale co sie dziwic - taki kawal "swiata" mozna nia obfociec - niemalze 360 stopni .
    Ogolnie polecam
    Ostatnio edytowane przez mor_feusz ; 15-06-2008 o 11:35

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Niestety za pozno i edytowac nie moge. Dzis mialem podpiete to szklo pod 1Ds Mk III. Sample na PRV (dajcie mi troche czsu dopiero kopiuje te "bydlaki" - jeszcze je wywolam)

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów