Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Dyfuzor do 430EX

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

Domyślnie Odp: Dyfuzor do 430EX

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    Jeżeli masz miejsce i liczysz się z jakością a kilka dodatkowych gramów nie robi ci różnicy na szyji bądź ramieniu polecam http://photo-tips-online.com/review/...loud-clear.jpg . mam od początku na 430 , uzywam na kazdym ślubie, bez górnej nakladki, odbijam światło od sufitu a to co wystaje ładnie doświetla wszelkie cienie pod oczami i nosem, dodatkowo możesz sobie obrócić lampę w prawo i wciąż masz to samo światło bo z kazdej strony jest taka sama powierzchnia, i w momencie gdy chcesz zrobić zdjęcie pionowe to nie musisz juz obracać całej głowicy tylko cyk szybko do góry i masz ładnie ustawione , proste, poręczne, daje fajny efekt, trochę waży ale , ej liczy się jakość?
    Gdzie coś takiego kupiłeś?
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez tomphoto Zobacz posta
    Gdzie coś takiego kupiłeś?
    Są w każdym sklepie z akcesoriami do foto.
    Mam chińczyka za grosze, z plastiku są jedynie wymienne talerze, sama nakładka jest przezroczystą gumą, waży to dużo i zawsze się boję że mi lampę połamie w środku(notorycznie przeważa i puszcza trzymanie kąta - oczywiście w dynamicznych sytuacjach). Przy statycznych ujęciach jest ok.
    To kosztuje grosze (ja zakupiłem w eltecu za 20-30pln) więc warto kupić i samemu ocenić przydatność.

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    waży to dużo i zawsze się boję że mi lampę połamie w środku
    Nie strasz kurde, nie chciałbym lampy zaraz na gruntowny serwis słać bo głowica odpadła

A właśnie, znalazłem kilka wersji tego ponazywane P1, P2, P3. Nie mogę się dopatrzeć czym się różnią.
    Ostatnio edytowane przez Sezamek ; 18-07-2014 o 12:52
    FF + trzydziestka piątka

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

Ma to swoją nazwę, LightSphere, i chyba dwa rodzaje, biały, i przezroczysty.
    Do rozpraszania cieni, biały ?
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez Sezamek Zobacz posta
    Nie strasz kurde, nie chciałbym lampy zaraz na gruntowny serwis słać bo głowica odpadła

A właśnie, znalazłem kilka wersji tego ponazywane P1, P2, P3. Nie mogę się dopatrzeć czym się różnią.
    Oczywiście wyolbrzymiam, ale nikomu lightsphere lampy nie połamal więc to tylko takie odczucie moje.
    Te numery to rozmiary, do różnych lamp. Ja mam dokładnie tą Dyfuzor LIGHTSPHERE II Cloud (C1) + nasadka mleczna - Nasadki na lampy - Lampy foto - Foto

Cytat Zamieszczone przez tomphoto Zobacz posta
    Ma to swoją nazwę, LightSphere, i chyba dwa rodzaje, biały, i przezroczysty.
    Do rozpraszania cieni, biały ?
    ZTCW wszystkie są przezroczyste, biale/mleczne to same talerze, do modyfikowania świateł(biały neutral, sa jeszcze pomarańczowe niebieskie zielone)

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Są w każdym sklepie z akcesoriami do foto.
    Mam chińczyka za grosze, z plastiku są jedynie wymienne talerze, sama nakładka jest przezroczystą gumą, waży to dużo i zawsze się boję że mi lampę połamie w środku(notorycznie przeważa i puszcza trzymanie kąta - oczywiście w dynamicznych sytuacjach). Przy statycznych ujęciach jest ok.
    To kosztuje grosze (ja zakupiłem w eltecu za 20-30pln) więc warto kupić i samemu ocenić przydatność.
    4 lata z tym foce, założone na 430ex I więc pomysl jak tam głowica juz od lat wyrobiona, niejeden ślub obleciało i pewnie niejeden obleci, nic nigdy się nie połamało. bardziej boje się że ktoś uderzmi mi w aparat czy szkło jak połamać głowice w lampie
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów