Canon raczej idzie w drugą stronę, dla nich ciemniej chyba znaczy lepiej, a może taniej w produkcji kto wie![]()
Canon raczej idzie w drugą stronę, dla nich ciemniej chyba znaczy lepiej, a może taniej w produkcji kto wie![]()
Serwis fotowideo.pl we Wrocławiu chce za naprawę 397zł, czy nie uważacie że to trochę dużo? Podobno za 800 jest wymianieny cały układ soczewek razem z nową przesłoną w serwisie autoryzowanym... Zastanawiam się co robić z tym obiektywem, sprzedać jako uszkodzony (odważny majsterkowicz naprawi sobie sam) czy naprawiać?
Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy
Wystaw na aukcję z ceną minimalną jako uszkodzony i będziesz wiedział ile masz kasy na nowy. Nie ryzykujesz sprzedania za grosze.
CMEHA - reszta to upgrade
Wielkiej kasy ze sprzedaży uszkodzonego nie będzie, a jak naprawisz, to będzie wiadomo, że działać będzie dłużej.
A do tego jakaś gwarancja na usługę. Ja bym naprawiał, ale to tylko taka moja sugestia.
Może masz rację Robert. Czy ma ktoś z obecnych na forum kontakt do Pana Szczepana Kostrzewskiego (Fotooptyka Naprawa) z Poznania? Podobno świetny fachowiec, ale numer który można znaleźć w internecie nie odpowiada (a jest to stacjonarny, więc obawiam się że już nieaktualny). Ewentualnie był tu chyba kiedyś na forum ktoś kto się zajmował problematycznymi naprawami nieprawdaż? :-) Wolałbym jednak gdzieś z polecenia zostawić obiektyw. Ten serwis w którym zostawiłem jakis podejrzany mi się trochę wydaje.
sa wakacje,moze dlatego nie odpowiada
Naprawiacz - kolega z foruma. Może napisz na priva, czasem się uaktywnia.
http://www.canon-board.info/pierwsza...kontakt-94651/
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 24-07-2014 o 11:22
A to nie jest ten serwis?
Serwis i naprawa aparatĂłw cyfrowych â PoznaĹ
Obiektyw sprzedany... Kupił go człowiek posiadający serwis fotograficzny. Zdecydowałem o sprzedaży gdyż używałem elki tylko dla szerokiego kąta ostatnimi czasy, więc postanowiłem wymienić na Samyanga 14mm razem z matówka precyzyjną Ee-S ;-) Zapewne niedługo pojawi się na aukcjach jako sprawny, mało śmigany![]()
Sigmę, którą sprzedałem jako uszodzoną na allegro widzę co jakiś czas, była znaczna![]()