No to sprawa załatwiona.
No to sprawa załatwiona.
FF + trzydziestka piątka![]()
Pozwoliłem sobie zmienić tytuł wątku, bo był mocno mylący... Jeszcze się w googlach zindeksuje ten "problem" ;-)
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
44k to dla mnie duzo używki z takim przebiegiem bym nie kupiła choć zestaw fajny
Dlaczego dużo? To mniej niż połowa gwarantowanego przebiegu. Amatorowi, hobbiście dobicie do 100k zajmie pewnie z 10 lat, a nikt nie mówi, że na 100001 strzale migawka padnie. Zwłaszcza, że 40D filmów nie kręci, więc obawy związane z tym, że służył głównie do filmowania odpadają.
dla laika dużo
zresztą dużo to pojecie względne
swojego nikona przy takim normalnym używaniu (imprezy rodzinne, wyjazdy, drobne sesje, spacery, zdjęcia w szkole), mając go 2 lata zrobiłam 30k zdjęć. teraz gdy mam już większą wiedzę i wzrastające doświadczenie wydaje mi się, że pracy z modelkami będzie coraz to więcej.. ale nie chcę się wiązać z tym body na 10 lat, może najbliższe dwa lata.
--- Kolejny post ---
mam jeszcze jedno pytanie.
nie od razu, ale za jakiś czas jak uzbieram pieniądze chciałabym kupić lampę błyskową. głównie chodzi o zdjęcia w pomieszczeniach i moje pytanie dotyczy firmy.
widziałam dużo opinii i jedni mówią, że jak kupić lampę to już lepiej od razu systemową i będzie działała super i długo, a inni, że nie ma potrzeby i że wystarczy taka za 300zł. te tańsze firmy mają dużo gorszy sprzęt?
co do systemowej myślałam nad canonem speedlite 430exII, używaną ale w dobrym stanie widziałam po 700-800zł
lampa za 300 zeta to lampa za 300 zeta
kupując rzeczy najtańsze kupujesz dwa razy