Witam, chcę zakupić canona 40d z przebiegiem migawki 44k.
Opłaca się? Jak to jest z wymianą migawki? płaci się czy jest darmowa poniżej 100k ?
Witam, chcę zakupić canona 40d z przebiegiem migawki 44k.
Opłaca się? Jak to jest z wymianą migawki? płaci się czy jest darmowa poniżej 100k ?
Ale gdzie tu problem, a tym bardziej awaria czy usterka?
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Nie ma problemu? Dla mnie jest jeden. Bo jeśli chcę kupić body z przebiegiem 44k za 800zł a migawka mi padnie za kilka miesięcy i będę musiała wydać 600zł w serwisie, to problem będzie spory?
--- Kolejny post ---
więc zakładając, że migawka padła po 50k wyzwoleń to:
-wymiana będzie darmowa czy sama będę musiała zapłacić za wymianę?
A przeczytałeś w ogóle do czego ten temat służy?
"Dyskusje, porady, opinie nt. Twój sprzęt nie działa lub działa niewłaściwie, bądź nie jesteś zadowolony z efektów."
łaś*
sorka, uznałam, że mogę też pogdybać ponieważ to będzie pierwszy używany sprzęt i pierwsze body canona..
O tym czy się opłaca dyskutujemy w wątku Co? gdzie? za ile?
Ale skoro pojawia się też pytanie (zadawane dziesiątki razy na forum) o bezpłatną wymianę migawki, to chyba rozsądnym kompromisem będzie przeniesienie wątku do działu dla początkujących...
A odpowiadając na pytanie:
- tak, wymiana migawki do 100k jest na koszt Canona
- 44k klapnięcia migawki to nie jest dużo, a cena chyba nie odbiega od normy
Za 800 złotych raczej lepszego korpusu nie kupisz
Jak poszukasz to kupisz z nieco niższym przebiegiem. Ja płaciłem za swojego 900zł od pierwszego właściciela a w zestawie oryginalny grip, 2 Hahnele, 3 karty pamięci i pokrowiec Lowepro. Całość jakby ze sklepu, to mój najładniej zachowany aparat, jak masz nieco czasu to poszukaj jeszcze, kup i ciesz się świetnym sprzętem![]()
FF + trzydziestka piątka![]()
znalazłam zestaw za 1 100zł 44k przebiegu, 2 akumulatory, grip phottix, okablowane, płyty, instrukcje, pasek i inne pierdoły i do tego obiektyw 50mm 1.8 II
IMHO cena adekwatna, za 50mm zapłacisz ok 300zł więc aparat wyjdzie 800 i masz przynajmniej jakiś obiektyw, którego możesz np. wymienić na kita lub na coś droższego (tamron 17-50) i zestaw startowy gotowy![]()
FF + trzydziestka piątka![]()
nie, nie. obiektywu wymieniac nie bede. chcialam wlasnie dokupic do body 50tke, a pozniej uzbierac na lepszy zoom.