Strona 5 z 30 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 296

Wątek: CANON 30d - pierwsze wrażenia

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

mnie tam te megapiksele też nie podniecaja aż tak bardzo - patrzę na nie raczej z boku bardziej przez pryzmat konkurencyjnosci z takim d200 bo i tak wszystcy go beda z nim porównywać a i Sony następca KM7 też raczej na pewno włozy 10mp. Ja pomiętam jeszcze lustrzanki Kodaka na bazie Nikona czy Canona które miały 2mp i kosztowały po 20 tys $.

A jeśli chodzi o spot to chyba nie innowacyjność tylko naprawanie ewidentnych knotów z poprzednich modeli.

Cichy jak mozesz to napisz ile kb ma najmniejszy jpg (najmniejsza rozdzielczość z największa kompresją ) trochę załuje ze nie ma tam takich z rozdzielczością 1024 - nie musiałbym nic zmniejszać jak trzeba by było coś szybko do netu wrzucić

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Broncobilly
    mnie tam te megapiksele też nie podniecaja aż tak bardzo - patrzę na nie raczej z boku bardziej przez pryzmat konkurencyjnosci z takim d200 bo i tak wszystcy go beda z nim porównywać
    no i sa takie porownania juz teraz z 20D. i ni grzyba z tych 10Mpix nie wynika lepsza jakosc. jakby nie patrzyl...

A jeśli chodzi o spot to chyba nie innowacyjność tylko naprawanie ewidentnych knotów z poprzednich modeli.
    swiete slowa. badziewny analogowy Nikon czy Minolta za 100$ maja pomiar spotowy. a Canon z rozbrajajaca szczeroscia w reklamowce 5D pisze o spocie jako o pro-ficzerze... podobnie jak kiedys o E-TTL II.
    panowie! nie robmy sobie jaj z pogrzebu ala Microsoft. jak dochodzicie do rozwiazan, ktory konkurencja miala n-lat temu, to chociaz nie rzucajcie drewnianymi haslami o niewiadomo jakim nowatorstwie
    www albo tez flickr

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    no a ja jednak bym tez zauwazyl ze 30D to takze wydluzona ilosc zdjec w seri (zwiekszony bufor pamieci) i przelacznik w menu czy chcemy mies 3kl/s czy 5kl/s, z minosow jak narazie teoretycznych to skrocony czas pracy na bateriach wlasnie przez LCD...

a i jeszcze z plusow DIRECT PRINT
    dlaczego ten button nie mogl by byc user define??? tak jak SET :-(

to rzeczywiście to czego ludziom najbardziej brakowało - uważam, że guzik ten powinien być 2 razy wiekszy i fosforyzujący w nocy

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

ja jeszcze bym zaproponował patent z dwoma slotami kart pamięci CF i SD z mozliwościa zapisywanie na jednej rawów a na drugiej jpg (taki mirroring by sie przydał przy szczególnie waznych zdjęciach) a ja bym z niego na co dzień korzystał przy opcji RAW + jpg - mają to juz niektóre wyzsze modele

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Zauważyłem przedziwną rzecz - guma na gripie 30d śmierdzi jak chińskie trampki. Dziwne to, jeszcze nigdy mi ręce nie śmierdziały po robieniu zdjęć..
    mogę ci pozyczyć mojego słynnego EOS 1000 to dopiero zobaczysz

Cichy, zaproponuj jakiś zlot od środy wzwyż ;-)

eee tam ja potrzebuje aparat do robienia zdjęć a nie do wąchania ale podoba ni sie ta nowa struktura katalogów po 1000 zdjęć Kopiowanie kilku katalogów po 100 i przelewanie tego do jednego zawsze mnie wkurzało.
    uuu, kolega zadania domowego nie odrobił i nie korzysta z MxW Fotoloader, który ten problem już dawno rozwiązał i do tego numeruje zdjęcia 5 cyferkami, do czego Canon jeszcze nie dojrzał nawet w 30D

ale i tak będzie musiała powstać nowa wersja fotoloadera dla 5D, 30D i im podobnych, bo trochę zaczynają mieszać z tymi katalogami... tak więc, Cichy, muszę zajrzeć do instrukcji 30D :-)
    pozdro.,
    m.

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

chyba rzeczywiscie cos przeoczyłem bo o tym MxW Fotoloader pierwszy raz slyszę. Ale prawde mówiac od tygodnia RAW Shooter mi sie nie otwiera i to dopiero jest problem (trochę boję sie przeładowywać system bo za dużo mogę stracić a RAW-owy plug in do PS też za bardzo mi nie chce odpalić. kiedyś w Olymusie podobała mi sie numeracja klatek zaczynająca sie od miesiąca daty i 4 cyfrowego nr klatki - co prawda to też było mało i często zdarzało mi sie że nr mi sie dublowały (wolałbym żeby dali ostatnią cyfrę roku i przynajmniej 5 cyfrowt numer)

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    po co wywazac otwarte drzwi ;-)
    Ano po to, ze jak tescik na korzysc 20D to pan pokazujesz, a jak pisza, ze poprawili AF w 30D, to pan nie wierzysz ;-)

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdrianP
    Ta sama co w 20D, a w 20D była porównywalna do 350D
    Porownywalna?
    Chyba nie widziales zdjec z 20D i z 350D przy ISO1600.
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Ano po to, ze jak tescik na korzysc 20D to pan pokazujesz, a jak pisza, ze poprawili AF w 30D, to pan nie wierzysz ;-)
    ale poprawili? bo z tego co widze po watkach na dpreview, zmian w AF nie ma zadnych zauwazalnych pod wzgledem praktycznym
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    A gdzie w testach pisza ze poprawili AF w 30D wzgledem 20D?, bo to co pisza w reklamowkach jakos do mnie nie przemawia zbyt mocno... Staram sie weryfikowac reklamy wlasnie poprzez testy, jeli bylo by inaczej wszyscy by prali w Dosi ;-)

Strona 5 z 30 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów