Strona 4 z 30 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 296

Wątek: CANON 30d - pierwsze wrażenia

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Wynika z tego, że robienie zdjęć to bardzo śmierdzące zajęcie.:-)
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Zauważyłem przedziwną rzecz - guma na gripie 30d śmierdzi jak chińskie trampki. Dziwne to, jeszcze nigdy mi ręce nie śmierdziały po robieniu zdjęć..
    A ja już nabierałam ochoty na ten aparat...

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

eee tam ja potrzebuje aparat do robienia zdjęć a nie do wąchania ;-) ale podoba ni sie ta nowa struktura katalogów po 1000 zdjęć Kopiowanie kilku katalogów po 100 i przelewanie tego do jednego zawsze mnie wkurzało.
    Ostatnio edytowane przez Broncobilly ; 26-03-2006 o 23:34

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Broncobilly
    eee tam ja potrzebuje aparat do robienia zdjęć a nie do wąchania ;-) ale podoba ni sie ta nowa struktura katalogów po 1000 zdjęć Kopiowanie kilku katalogów po 100 i przelewanie tego do jenego zawsze mnie wkurzało.

Faktycznie, to jest mocny argument
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Trochę mało innowacyjny w stosunku do 20D - tak jak wiekszośc oczekiwałem trochę większych zmian (a 10 milionowa matryca wydawała sie niemal pewniakiem) ten pewnie bardziej na 20 DM by pociągnoł jak na nowy numerek ale nie ma co wybrzydzać udało sie mi jekoś przeskoczyć etap 20D to na kupno tego już jestem skazany (tym bardziej że debiut nastąpił w najbardziej korzystnym dla mnie momencie - czas mojej aktywności fotograficznej zaczyna sie w połowie maja wiec jak sie teraz trafi za 4500 to go łykne a jak nie to poczekam jak sytuacja sie rozwinie na naszym rynku i kupie za miesiąc - troche czasu zostało i choć nowość kusi jak diabli to dam sobie trochę na wstrzymanie. No i czekam na ten nowy objektyw 17-55 2.8 IS - zawsze to w zestawie jest szansa by taniej kupić

cichy a wynalazku w postaci zasłonki do wizjera (takiej jak miał nikoś F90x lub olek e10 to ten Canon chyba jeszcze się nie dorobił ? Niby drobna rzecz ale przydatna była do robienia zdjęć nad tłumem z aparatem w wyciagniętej łapie

fotomania
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Dokładnie, matryca jest ta sama, ale wyczytałem że nowe algorytmy odszumiania, ale to na dłuższych czasach, nie mam teraz 20d by porównać, wydaje się, że jest minimalnie ładniej na 1600.. Ale to tylko wydawanie się.
    Szef dzialu obrazowania Canon INC USA , w oficjalnym komunikacie napisal ze roznica w jakosci zdjec pomiedzy 20 D a 30 D nie wystepuje .

Tak jezeli mozna to gdzie bylo napisane ze jakis z tych aparatow ma nowe algorytmy odszumiania ?

Jacek

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Broncobilly
    Trochę mało innowacyjny w stosunku do 20D - tak jak wiekszośc oczekiwałem trochę większych zmian (a 10 milionowa matryca wydawała sie niemal pewniakiem)
    spot, histogram RGB, dobrze rozwiazany MLU, telewizorek - po mojemu duzo bardziej wartosciowe zmiany niz glupie pakowanie megapikseli, z ktorych potem i tak nic nie wynika (bo bardziej szczegolowy obraz na pewno - co najwyzej wieksze pliki RAW).
    ale to moja osobista opinia. 30D to wreszcie krok Canona w tym kierunku w ktorym trzeba. nie pakowania megapikseli czy bog wie ile punktow AF i klatek na sekunde, tylko w kierunku uzytkowosci. bo uzywa sie aparatu, a nie jego specyfikacji czy testow na dpreview

my 0.02$
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Akustyk - dobry głos. Popieram.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

no a ja jednak bym tez zauwazyl ze 30D to takze wydluzona ilosc zdjec w seri (zwiekszony bufor pamieci) i przelacznik w menu czy chcemy mies 3kl/s czy 5kl/s, z minosow jak narazie teoretycznych to skrocony czas pracy na bateriach wlasnie przez LCD...

a i jeszcze z plusow DIRECT PRINT
    dlaczego ten button nie mogl by byc user define??? tak jak SET :-(

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

jeszcze zeby Canon sie wysilil i dal korekte ekspozycji i flesza o 3 dzialki. i mozliwosc przelaczenia roli kolek nastawczych w manualu...

moze 40D... ?
    www albo tez flickr

Strona 4 z 30 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów