Strona 17 z 30 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 296

Wątek: CANON 30d - pierwsze wrażenia

Początki nałogu

Domyślnie

Bachoo witaj w klubie i zapodaj Twoje doswiadczenia z posiadanymi szklami. Pozdrowki Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Tra la la la la! Mam i ja! Wprawdzie jeszcze puszeczka nie jest u mnie, ale jutro w samo południe :-) się spotkamy :-)
    Korzystając z okazji dziękuję mojemu D60 za wierną i dobrą służbę! (tutaj wszyscy wstają i biją brawo ;-) ).

Puszka już jest - boshe! Ale ten grip śmierdzi :-)) Niestety potwierdza się opinia Cichego o chińskich trampkach :-) Mieć tylko nadzieję, że to z czasem minie.
    Puszka 30D jest bajecznie fajna - narazie nie miałem czasu gruntownie przetestować, bo siedzę w robocie, ale już po pierwszych fotkach czuję, że to jest to :-) Walnąłem parę fotem z lampą i nie musiałem FEL'ować - dla mnie bomba!
    Ostatnio edytowane przez bundy ; 12-04-2006 o 15:13
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Rum-bum-bum. Właśnie dostałem swojego 30D
    Pierwsze wrażenia po przenosinach z 300D są piorunujące.

Jutro sprawdzian na lotnisku o ile nie będzie lać

Pozdrówka,
    Paweł.
    Ostatnio edytowane przez coddy ; 12-04-2006 o 15:38
    EOS 50D/24-105/100-400/550EX | WWW

Coś już napisał Awatar bachoo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Grabowski
    Bachoo witaj w klubie i zapodaj Twoje doswiadczenia z posiadanymi szklami. Pozdrowki Paweł
    Moje doświadczenia narazie ograniczają sie do KITowego 18-55 (mimo wszytsko nie jest az tak zle jak sie spodziewałem), bo do tej pory na analogu z FD jechałem + na coolpixie 990 + na pożyczanym d70 i 5d . wiec cała przygoda z budowaniem szklanej armii jest przede mną. zaczne od 50 1.8, potem 17-40 L albo od nowy 17-55 2.8. ciekawe jaka bedzie roznica pomiedzy tymi dwoma. napewno te dwa bedzie sie ze sobą porównywać i nie jeden test też sie pojawi. niby 17-40 juz pod FF jest ale to jezeli już to za jakieś 3 lata. a przez 3 lata w szkiełkach moze sie wiele pododawać.

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Niestety kłapanie lustra w 30D jest baaardzo mało subtelne :-) D60 był przy 30-ce cichutki jak myszka :-)
    Właśnie sprawdziłem AF'a i jest 100% ideału - ostrzy w punkt z każdym szkiełkiem z mojej ubogiej szklarni.
    Szkoda, że w komplecie nie dają standardowo DC-coupler'a, bo w pewnych okolicznościach był przydatny (widzę, że jest na liście dodatkowych, a co za tym idzie płatnych, akcesoriów).
    Obawiałem się nieco prędkości transferów z Microdrive'a, ale jestem mile zaskoczony, choć MD nowością nie jest.
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Bywalec Awatar gzak
    Miasto
    Warszawa - Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Broncobilly
    Kopiowanie kilku katalogów po 100 i przelewanie tego do jednego zawsze mnie wkurzało.
    Jest i na to sposób... Ja używam Total Commandera: wchodzę do katalogu głównego karty, potem Alt+F7, "search for" puste, enter, "feed to listbox" i już mamy wszystkie zdjęcia w 1 katalogu...
    Pozostaje Ctrl+A i COPY...
    Sorki za mały OT
    Grzechu
    http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
    Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

tudziez mxw fotoloader, ktory dodatkow sortuje np w katalogi po dacie i przenumerowywuje do 5 cyfrowych

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Zauważyłem pewną dziwną rzecz. W 30d i 5d jak ustawi się w parametrach opcję Neutral, albo jakiś custom z wyostrzaniem na "0" to zdjęcia są po prostu nieostre. Zupełnie jakby zblurowane. Nie polecam ustawiania Sharpness na 0 , wystarczy ustawić +1 i jest niebo lepiej.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Ano ja też sie najarałem. Jak sobie potrzymałem w łapce, pokręciłem kółkiem i popatrzyłem przez wizjer, to 350D stał się jakiś taki... mały, plastikowy, niewygodny, a przede wszystkim wizjer stał się wielkości znaczka pocztowego na końcu tunelu :]
    Miało być 70-300 IS USM do 350tki ale będzie 30D z KITem i 50 1.8 które już mam, chyba że ktoś mi wybije ten genialny pomysł z głowy
    Ja też proponuje ci parę wdechów i wydechów, kilka dni na ochłonięcie i pomyślenie, czy oby nie jest to błędne posunięcie. 30D napewno wygodniej leży w rękach, ma spota, większy LCD i parę innych plusów (wizjer natomiast jest prawie taki sam ciut jaśniejszy i ciut większy), ale czy różnica jest warta tych zdjęć których bez 70-300 nie zrobisz ?? Na to pytanie musisz odpowiedzieć sobie sam. Moim zdaniem nawet 5D jest niewiele warte jeśli strzela się nim z kitem (mam na myśli jakieś badziewne szkiełko) i już dużo lepiej wydać tą kase na 350D + pozostała kasa na dobre obiektywy.
    Jest taka stara zasada mówiąca że szkło musi być conajmniej tej klasy co puszka bo inaczej szkoda kasy ładowanej w puche. Jeśli teraz się skusisz i odpuścisz obiektyw to po kolejnym okresie ciułania kiedy znów uzbierasz na ten obiektyw (albo droższy bo ten uznasz za zbyt kiepski do 30D) ktoś może da ci pomacać 5D i okaże się żę 30D cyt."stał się jakiś taki mały, plastikowy, niewygodny, a przede wszystkim wizjer stał się wielkości znaczka pocztowego na końcu tunelu :]"
    Koledzy nie dajmy się zwariować :wink:
    Ostatnio edytowane przez LFB ; 13-04-2006 o 12:57

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ktoś tu ma rację, teraz jak patrzę w wizjer 30d to myślę sobie, o co tu chodzi ?! : - ))))
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 17 z 30 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów