Strona 28 z 30 PierwszyPierwszy ... 182627282930 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 296

Wątek: CANON 30d - pierwsze wrażenia

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fatman Zobacz posta
    takie rzeczy to tylko w erze
    Wiem ale może sie canon zlituje - choć sam w to nie bardzo wierzę .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Kupiłeś nowy? Aparat kontynuuje numerowanie zdjęć od ostatniego numeru z włożonej karty. Jeśli więc włożysz do nowego aparatu kartę na której jest zapisane zdjęcie np. IMG_10000 to pierwsze które zrobisz będzie miało numer IMG_10001. Ten licznik można skasować z menu na zero a tylko serwis na Żytniej powie ci ile tak naprawdę zdjęć zostało zrobione.
    Zaczyna ze mnie dymić.. Wczoraj kupiłem 30D w Fotoit. Wsadziłem w domu starą kartę pstryknąlem zdjęcie i zobaczyłem numer 373-0240. piana na pysku, nowy aparat i 240zdjęć..? z którego zerowania licznika? i dlaczego pierwsza liczba(numer folderu) jest taka wysoka? Aparat wg instrukcji zaczyna numeracje od 100. Wszadziłem dzisiaj inna kartę i pstryknąłem zdjęcie 373-0241. Aparat numeruje kolejne zdjecia bez względu na kartę.. Tylko się pytam co to jest to 373?? Może mi ktoś odpowiedzieć? Jechać do Fotoit robić awanture?

EDIT: Zadzwoniłem na żytnią. Powiedzieli mi żeby się tym nie przejmować. Aparat pamieta numery folderów i zdjęc z pierwszej karty jaka miał włożoną. Każdy aparat jest testowany na początku. Uspokoiłem się. Jeśli mi stan uspokojenia minie to pojade na żytnią i sprawdze przebieg..
    Ostatnio edytowane przez Routlaw ; 21-12-2006 o 10:47
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

o zmieniles aparat. gratuluje

ja tez na poczatku sie martwilam o to czy aparat faktycznie jest nowka ale teraz... robie po prostu zdjecia

Pozdrawiam

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Dzięki kjoanno taki post był mi potrzebny żeby się upewnić w moim uspokojeniu
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irma Zobacz posta
    Jasny wizjer w 30D?!
    Czy ktoś parzył przez KM D7D?
    patrzylem. subiektywnie wydaje sie zauwazalnie bardziej przejrzysty niz moje 10D - co chyba nie wynika w takim stopniu z rozmiaru co z jasnosci.

chcialbym tylko wpiac M42 i sprawdzic, czy ta jasnosc to nie przypadkiem uzycie delikatniejszego mikrorastra (czy jak to sie nazywa).

ale tak czy siak - roznica nie jest kolosalna. lekka przewaga po stronie Minolty
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

30D i D7D w wielkości wizjera nie różni się zbytnio, w minolcie jest tylko deczko szerszy, a wysokość mniej więcej identyko.

Routlaw - nie 300 zdjęć na liczniku, tylko nieco więcej, skoro to już 373 katalog a nie 101
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Routlaw Zobacz posta
    Zadzwoniłem na żytnią. Powiedzieli mi żeby się tym nie przejmować. Aparat pamieta numery folderów i zdjęc z pierwszej karty jaka miał włożoną. Każdy aparat jest testowany na początku. Uspokoiłem się. Jeśli mi stan uspokojenia minie to pojade na żytnią i sprawdze przebieg..
    Rozumiem Cie - nowy znaczy NIE macany ;-)
    Jednak z drugiej strony chcemy przed zakupem sami sprawdzic. To, czy ktos przed nami podpial szkielko i cyknal kilka zdjec nie jest problemem przy takich przebiegach migawki jakie sa teraz. Problemem jest (wg mnie) jesli na sprzecie widac slady uzytkowania
    Dlatego na Twoim miejscu nie przejmowalbym sie tym wcale, tylko fotki pstrykal i cieszyl sie z nowego nabytku

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Mam pytanko - ponieważ jestem na etapie dokupienia drugiego body (śluby) - to zastanawiam sie czy w 30d jest jakas funkcja do zapamietywania ustawień (F,czas,iso) pod przyciskiem - tak aby szybko przełączać sie między predefiniowanymi ustawieniami - czy takie rzeczy to tylko w jedynce ?
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    czy takie rzeczy to tylko w jedynce ?
    Nie tylko w jedynce, zabawkowe kompakty Canona też mają tryb 'C'.

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Czyli mam rozumieć ze w 30d nie ma takiej funkcji ?
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Strona 28 z 30 PierwszyPierwszy ... 182627282930 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów