Niechcący wcisnęłam "WYŚLIJ ODPOWIEDŹ" zamiast skoczyć do następnej linijki i zapomniałam się pożegnać, co też czynięZ góry dziękuję za odpowiedzi... HEJ
Niechcący wcisnęłam "WYŚLIJ ODPOWIEDŹ" zamiast skoczyć do następnej linijki i zapomniałam się pożegnać, co też czynięZ góry dziękuję za odpowiedzi... HEJ
Trochę odświeżę wątek, czas na CANON 30D - drugie wrażenia.
Co bym chciał:
1. AutoISO do trybu M, które dałoby namiastkę trybu ISOv. Od kiedy jest ISO co 1/3EV aż się prosi o coś takiego.
2. Zamianę funkcji kółek w trybie M.
3. MLU pod przycisk DirectPrint, albo od biedy dać możliwość wyboru MLU pod przycisk SET.
4. Lekkie rozsunięcie punktów AF po przekątnej w kierunku mocnych punktów kadru.
5. Ikonkę trybu pomiaru światła w wizjerze.
6. Wszystkie krzyżowe punkty AF
7. Większy wizjer
1,2,3 da się zrobić programowo, ale nowego firmware z takimi funkcjami się pewnie nigdy nie doczekamy, chyba że w 40D co się będzie wiązać z pewną dopłatą przy zmianie aparatu![]()
chyba troszke przesadzasz MMM wizjer w 30d jest naprawde ok i mozna smialo ostrzyc manualnie![]()
no to pomysl na moment o wizjerze z 350d i ciesz się duzym i jasnym wizjerem w 30dJest ok, ale o "śmiałym" ostrzeniu maualnym to ja bym nigdy nie powiedział, chyba że na matówce z klinem.![]()
Jasny wizjer w 30D?!
Czy ktoś parzył przez KM D7D?
...coś tam + ATS 80 HD
tak jest tylko odrobine wiekszy ale mowiac szczerze duzej różnicy nie zauwazylem....za to 30d dzieli prawdziwa przepasc od 350-ki![]()
Byłoby super też mi tego brakuje.1. AutoISO do trybu M, które dałoby namiastkę trybu ISOv. Od kiedy jest ISO co 1/3EV aż się prosi o coś takiego.
Dla mnie może być ale nie musi.2. Zamianę funkcji kółek w trybie M.
W ogóle możliwość oprogramowania (najlepiej dowolnego) tego jakże użytecznego3. MLU pod przycisk DirectPrint, albo od biedy dać możliwość wyboru MLU pod przycisk SET.przycisku - zresztą nie tylko tego.
Dla mnie z kolei lepiej by było jakby zagęścili środek4. Lekkie rozsunięcie punktów AF po przekątnej w kierunku mocnych punktów kadru..
YES5. Ikonkę trybu pomiaru światła w wizjerze..
Marzyciel - to nie u canona - oczywiście byłoby super.6. Wszystkie krzyżowe punkty AF![]()
Tzn jeśli rozumieć to jako powiększenie obrazu - jak najbardziej.7. Większy wizjer![]()
Ja bym jeszcze dorzucił:
- iso 6400 - nawet z tym poziomem szumu
- 6 kl/s z możliwością wyboru prędkości
- bufor w rawach najlepiej x2 czyli 22 tak jak w D200 (dla mnie super ważne)
- uszczelnienia (choć w zamian za to co powyżej mogliby sobie darować
- lepszy grip - najlepiej coś takiego jak w Pentaxie K10D
- jak już dadzą te 10 MPx (a pewnie muszą) to crop 2x jako bonus
To tyle, a no i cena oczywiście max 1000$.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
takie rzeczy to tylko w erze![]()