Strona 26 z 30 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 296

Wątek: CANON 30d - pierwsze wrażenia

Bywalec Awatar kwv
    Miasto
    biesy i czady

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fICHU

kwv - ale te hoty sa drastyczne - przy ekspozycji np 2s i f/10... ała... jednak chyba w takiej sytuacji zaczalbym rozwazac wybranie sie do wawy...
    jakieś takie przy różnych parametrach

Mam problem czy ktoś by się podzielił softem tzn płytkę z oprogramowaniem. Swoją gdzieś posiałem a niestety nie zrobiłem kopii, googlowałem wszędzie i nigdzie nie można sciągnąć Najbardziej zależy mi na EOS Utility
    tu serwerek do darmowego hostingu http://www.sendover.com/

z góry dziekuje

Coś już napisał Awatar mientki
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Po pracy udostępnie Ci obraz CD. A tak na marginesie... dostalem z 30d plytkę DVD z filmikami nt. obiektywów Canona i nie tylko. Jak ma ktoś ochotę pooglądać to mogę zrobić RIPa. To raczej materiały promocyjne więc chyba mogę to udostępnić z czystym sumieniem.
    Canon eos 30d, 300d, EF 17-40 L, EF-S 18-55 mm, EF 50 mm f/1.8, Sigma 70-300 mm APO, CF 256, CF 1024, EX 550 + T1
    www.tucki.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mientki
    A tak na marginesie... dostalem z 30d plytkę DVD z filmikami nt. obiektywów Canona i nie tylko. Jak ma ktoś ochotę pooglądać to mogę zrobić RIPa. To raczej materiały promocyjne więc chyba mogę to udostępnić z czystym sumieniem.
    Jeżeli możesz, wrzuć to gdzieś np na rapidshare'a - może się przydać do opisywania obiektywów na forum

BBBB
    Guest

Domyślnie

Nabyłem wczoraj canona 30D, i...po raz pierwszy spotkałem się z sytucją, w której aparat miał już zrobionych wg licznika ponad 9 tys. zdjęć, ktoś potestował i nie zresetował licznika..niby nic a deko draźni...tak wiem ze wytrzyma ok. 100 000 ale to ja miałem zrobić te 9. Wymienić? oddać?..jak udowodnić że to nie ja? czy ktos ma praktykę w takich sytuacjach?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BBBB
    Nabyłem wczoraj canona 30D, i...po raz pierwszy spotkałem się z sytucją, w której aparat miał już zrobionych wg licznika ponad 9 tys. zdjęć, ktoś potestował i nie zresetował licznika..niby nic a deko draźni...tak wiem ze wytrzyma ok. 100 000 ale to ja miałem zrobić te 9. Wymienić? oddać?..jak udowodnić że to nie ja? czy ktos ma praktykę w takich sytuacjach?
    Kupiłeś nowy? Aparat kontynuuje numerowanie zdjęć od ostatniego numeru z włożonej karty. Jeśli więc włożysz do nowego aparatu kartę na której jest zapisane zdjęcie np. IMG_10000 to pierwsze które zrobisz będzie miało numer IMG_10001. Ten licznik można skasować z menu na zero a tylko serwis na Żytniej powie ci ile tak naprawdę zdjęć zostało zrobione.

BBBB
    Guest

Domyślnie

dziękuję za odpowiedź, acz karta którą włożyłem miała zapis ok 6 tys, zdjęcia robione 30D miały już 9k i wyżej. Aparat niby nowy, sprzedawca twierdzi że wszystkie 30 tki mają liczniki na poziomie od 2k w górę zrobionych zdjec. Dziwne. Moze sciagaja przetestowane bo zawsze tansze, nie resetuja licznikow i sprzedawane sa u nas jak zupelnie nowe? aparat co prawda nie nosi sladow uzywania acz jak czytalem, zupelnie nowe generuja "subtelny" gumowy zapach gnijącej trzciny cukrowej.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

aparat co prawda nie nosi sladow uzywania acz jak czytalem, zupelnie nowe generuja "subtelny" gumowy zapach gnijącej trzciny cukrowej.
    Mój tak ma, guma na gripie ma zapach podobny do gumy z chińskich trampek, ale nie taki śmierdzący

Bywalec Awatar kwv
    Miasto
    biesy i czady

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mientki
    Po pracy udostępnie Ci obraz CD.
    dzieki bede oczekiwał

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

dziękuję za odpowiedź, acz karta którą włożyłem miała zapis ok 6 tys, zdjęcia robione 30D miały już 9k i wyżej. Aparat niby nowy, sprzedawca twierdzi że wszystkie 30 tki mają liczniki na poziomie od 2k w górę zrobionych zdjec. Dziwne. Moze sciagaja przetestowane bo zawsze tansze, nie resetuja licznikow i sprzedawane sa u nas jak zupelnie nowe? aparat co prawda nie nosi sladow uzywania acz jak czytalem, zupelnie nowe generuja "subtelny" gumowy zapach gnijącej trzciny cukrowej.
    Sprzedawca głupoty plecie: nówkę sprzedaje czy używkę, którą ktoś zwrócił bo coś nie grało mu. Mój miał licznik na ZERO!:-D

SUNNY
    Guest

Domyślnie

Witam wszystkich Za tydzień planuję zakup CANONA 30D i chciałam się zapytać o współpracę z obiektywem Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 , bo taki zamierzam kupić. I tu mam parę pytań:

1) Co szanowne Towrzystwo sądzi o tym obiektywie??? (focus, szybkość i ostrość)
    2) Czy lepiej może jednak Tamrona...???

Strona 26 z 30 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów