Strona 23 z 30 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 296

Wątek: CANON 30d - pierwsze wrażenia

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Z calym szacunkiem, ale uwazam, ze takie wypowiedzi to tylko redukcja dysonansu zwiazanego z tym, ze "kupilem za wieksze pieniadze aparat, ktory posiada mniej a teraz mialbym wiecej za nizsza cene"
    teoretycznie masz racje, tyle ze najpierw trzeba miec ten dysonas a pozniej go dopiero mozna redukowac ;-), ja do tematu podchodze inaczej gdybym nie kupil wczesniej aparatu to do momentu ukazania sie nastepcy, mialbym teraz w swojej "kolekcji" o jakies 15k mniej zdjeci, w tym jedno nagrodzone ;-) (a moze wiecej tez bedzie z archiwum) zachowanych wspomnien itd.. jest to bezcenne.
    I pytanie teraz jest o porownanie OBECNEJ ceny 20D do 30D. wiec teraz kazdy musi sobie sam odpowiedziec ile sa dla niego warte te zmiany... i czy jest sklonny za nie zaplacic, majac kase lepiej jest kupic 30D, natomiast kiedy brakuje ci pieniedzy to nieporownywalnie lepszym rozwiazaniem jest 20D

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    ja do tematu podchodze inaczej gdybym nie kupil wczesniej aparatu to do momentu ukazania sie nastepcy, mialbym teraz w swojej "kolekcji" o jakies 15k mniej zdjeci, w tym jedno nagrodzone ;-) (a moze wiecej tez bedzie z archiwum) zachowanych wspomnien itd.. jest to bezcenne.
    Zgadzam sie z Toba w 100% , lepiej gorszym sprzetem zdjecia robic niz o lepszym marzyc. Choc najlepiej robić dobrym zdjęcia a o lepszym marzyc i zbierac kase na niego :-).

Pozdrowki
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Bywalec Awatar fICHU
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Mam i ja...
    I konsternacja po pelnym rozpakowaniu pudelka.
    Plytke z softem mam wypalona na CD... to akurat mi swistak...
    Ale instrukcja obslugi... od 350D
    Jutro sie brykne do sklepu

Po przesiadce z 350... to jakies fatum?

pozdrawiam,
    f.
    7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
    Mój śmietnik

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fICHU
    Mam i ja...
    Jutro sie brykne do sklepu

Po przesiadce z 350... to jakies fatum?

pozdrawiam,
    f.
    To ze sklepu taki bundle?
    DSLRs & lenses

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fICHU
    Mam i ja...
    Jakbym dostał taki zestaw, to bym spakował to z powrotem, odniósł do sklepu i pięknie podziękował :-) Wymieszanie instrukcji i brak oryg. CD lekko tutaj zalatuje...Czym, to już ciężko powiedzieć, ale mnie taki stan rzeczy by nie pasował :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Bywalec Awatar fICHU
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

jop... ze sklepu jutro u nich jestem... szczerze mowiac to ja sie ubawilem... co nie zmienia faktu, ze mafie im nasle
    ...a teraz zamiast narzekac ide pstrykac
    JEST SZYBKI :]
    7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
    Mój śmietnik

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gzak
    Jest i na to sposób... Ja używam Total Commandera: wchodzę do katalogu głównego karty, potem Alt+F7, "search for" puste, enter, "feed to listbox" i już mamy wszystkie zdjęcia w 1 katalogu...
    Pozostaje Ctrl+A i COPY... ;)
    Total Commander: Ctrl + B.
    blickwn

Bywalec Awatar kwv
    Miasto
    biesy i czady

Domyślnie

Witam wszystkich

Cytat Zamieszczone przez bundy
    Jakbym dostał taki zestaw, to bym spakował to z powrotem, odniósł do sklepu i pięknie podziękował :-) Wymieszanie instrukcji i brak oryg. CD lekko tutaj zalatuje...Czym, to już ciężko powiedzieć, ale mnie taki stan rzeczy by nie pasował :-)
    U mnie brak orginalnej instrukcji /ang/ za to dostalem polską /ksero/ kosztował upust ze strony sklepu 600zł, oczywicie pudelko papiry org soft kable i caly ten badziew, myślę że sklepy zaopatrują się co niektóre w wersje BOX lub BOX Full np. z instrukcją + kartą jakąś 512mb /tak pisalo u mnie na pudelku/

Co do wrażeń jestem dość zadowolony pod wzgledem szybkości AF i LCD dosc pokaznego bodajze jak w 1-nce

Czy ktos wie jak zmienic ustawienia domyslne w EXIF-ie w sofcie w body?
    Przykład chciałbym aby domyślnie w Exif np. copyright lub artist wyedytować.
    Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym związane?
    Pozdrawiam

Bywalec Awatar fICHU
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

kwv
    odpalamy EOS utility (ten taki sofcik co umozliwia zdalnie odpalanie migawki) tam przy dolnej krawedzi okna sa takie (>) (aparacik | klucze)
    klikamy na klucze i tam jest Owner's Name... o to chodzi?
    Mój śmietnik

Uzależniony

Domyślnie

ktos sledzil o ile spadla cena 20tki po paru tyg od wejscia 30tki?

Strona 23 z 30 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów