Strona 22 z 30 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 296

Wątek: CANON 30d - pierwsze wrażenia

Bywalec Awatar fICHU
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Witam
    Jeszcze nie mam wrazen zwiazanych z uzyszkodnikowaniem 30D...
    mam jednak dziwne pytanie skierowane do kupujacych 30 w wersji "sama pucha".
    Jakie sa wymiary pudelka?

Pozdrawiam,
    f.
    7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
    Mój śmietnik

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Według mnie jesli ktos ma 20D przejscie na 30D jest zupełnie bez celowe, widze sesns tylko w wypadku kiedy ktos potrzebuje spota, lub lubi bajery typu 30D.

Co do gumy mojej 20tki to jakos nie przyszlo mi do głowy aby ja obwachiwac :smile:

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Moja 30-ka się "wyśmierdziała" w ciągu tygodnia :-) Teraz jest bezwonna :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy
    Według mnie jesli ktos ma 20D przejscie na 30D jest zupełnie bez celowe,
    A moim zdaniem jak najbardziej uzasadnione, jesli komus uda się sprzedać dobrze 20d i mało dopłacić do 30d.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Inaczej jest w moim przypadku bo wolę dołożyć te 500 czy 600 zł i kupić 30D zamiast 20D.

Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cichy - wydaje mi sie ze to kwestia minimum 1tys czyli juz niewiele brakuje do tamrona ktorego/ktore sprzedajesz lub do 85 1.8. Na mnie te wodotryski nie robia wrazenia wolałbym optyke niz LCD ktorego sporadycznie uzywam do podgladu fotek, spot dlamnie sprawa dosc marginlna choc jak juz wspomniałem dla kogos innego moze to byc wazny element mi z tych wszystkich dodtakow najbardziej pasuje zmiana ISO co 1/3 i ISO w wizjerku bo czasami zdaza sie zapomniec o wysokim iso z porzedniego dnia i zaliczyc zonka podczas przegladania fotek.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Według mnie jesli ktos ma 20D przejscie na 30D jest zupełnie bez celowe, widze sesns tylko w wypadku kiedy ktos potrzebuje spota, lub lubi bajery typu 30D.
    Z calym szacunkiem, ale uwazam, ze takie wypowiedzi to tylko redukcja dysonansu zwiazanego z tym, ze "kupilem za wieksze pieniadze aparat, ktory posiada mniej a teraz mialbym wiecej za nizsza cene"
    Jasne jest, ze 30D to nie przelom, dlatego nie ma dla wielu sensu przesiadac sie na trzydziestke. Jednak sa tacy, ktorych na to stac i ktorym przyda sie wiele dodatkowych opcji umieszczonych w nowym body

Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Z calym szacunkiem, ale uwazam, ze takie wypowiedzi to tylko redukcja dysonansu zwiazanego z tym, ze "kupilem za wieksze pieniadze aparat, ktory posiada mniej a teraz mialbym wiecej za nizsza cene"
    Jasne jest, ze 30D to nie przelom, dlatego nie ma dla wielu sensu przesiadac sie na trzydziestke. Jednak sa tacy, ktorych na to stac i ktorym przyda sie wiele dodatkowych opcji umieszczonych w nowym body

Hehe tyle ze własnie dlamnie 30D nie ma nic za co chciałbym dopłacic
    (za wyjatkiem ISO), na dzien dzisiejszy znowu kupiłbym 20tke i z kasa to nie ma nic wspolnego.

Dlamnie wymiana 20 na 30tke to pogon za nowoscia do ktorej trzeba duzo dopłacic. Wymiana 20tki ma sens ale na 5D albo 1nki.
    Nigy nie odczuwam zadnego dysonansu jesli by tak było dzisiaj nie miałbym tego co mam a tylko wiecznie czekał na nowe i tansze.

Edit:Zreszta przeczytaj moj poprzedni post a zrozumiesz intencje moich 3 groszy w tym watku.

Na tym koncze swoje 3 grosze :wink:

Pozdro.
    Ostatnio edytowane przez towersivy ; 06-05-2006 o 19:56

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Hehe tyle ze własnie dlamnie 30D nie ma nic za co chciałbym dopłacic (za wyjatkiem ISO)
    Widzisz - jeszcze nie tak dawno wielu z forumowiczow daloby duzo zeby Canon spota umiescil w puszcze tej klasy. A tu, jak jest, (a to tylko jedna z nowosci) to gadki typu - "nie warto" :wink:
    Ja tez uwazam, ze wymiana nie mialaby sensu, tak jak uwazam, ze nie ma sensu wymieniac 350D na 20D. Dlatego zbieram na 5D lub 1D :razz:

pozdro

ps
    chyba sam sie w tym wszystkim zaplatalem :wink:

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Ja tez uwazam, ze wymiana nie mialaby sensu, tak jak uwazam, ze nie ma sensu wymieniac 350D na 20D.
    Wchodzimy na nowy temat-rzeka . Wymieniłem właśnie 350D na 30D i jestem bardzo zadowolony. Różnica jest spora, choć głównie w wygodzie użytkowania, jakość obrazu praktycznie bez zmian. Czy warto było dopłacić 2kPLN? Wg mnie warto. Czy chciałbym mieć już dziś coś lepszego w 30D? Oczywiście, np. rozdzielczość i trochę lepszą ostrość obrazu.
    Jak następca 5D będzie mieć 5fps i stanieje do 5-6kPLN, wybiorę się na zakupy

Strona 22 z 30 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów