Pokaż wyniki od 171 do 180 z 296

Wątek: CANON 30d - pierwsze wrażenia

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LFB
    Jest taka stara zasada mówiąca że szkło musi być conajmniej tej klasy co puszka bo inaczej szkoda kasy ładowanej w puche. Jeśli teraz się skusisz i odpuścisz obiektyw to po kolejnym okresie ciułania kiedy znów uzbierasz na ten obiektyw (albo droższy bo ten uznasz za zbyt kiepski do 30D) ktoś może da ci pomacać 5D i okaże się żę 30D cyt."stał się jakiś taki mały, plastikowy, niewygodny, a przede wszystkim wizjer stał się wielkości znaczka pocztowego na końcu tunelu :]"
    Koledzy nie dajmy się zwariować :wink:
    A tak się składa że 5D też miałem okazję sobie pomacać i chociaż wizjer jest większy i trochę jaśniejszy to różnica nie jest tak ogromna jak w przypadku 350D->30D. Plastikowy 30D to się nie ma prawa stać, bo różnica w obudowie i ergonomii między 5D a 30D jest praktycznie żadna. Pierwszy raz patrząc na te aparaty wręcz trudno jest znaleźć różnice. Najlepiej jednak jeśli ci co mają / mieli obydwa niech się wypowiedzą. Dla mnie, po godzinnym macaniu róźnica jest minimalna i 30D daje prawie identyczny komfort pracy. Poza tym cena 5D kończy jakiekolwiek moje rozważania na temat zakupu

A co do szkiełka... hmm.... trochę żal. Będę je mieć dopiero za dwa miesiące. Mam po znajomości wejściówkę na drugoligowy stadion w moim mieście i chciałem posiedzieć trochę za linią końcową boiska. Mam nadzieję że ten obiektyw się nada, a 5kl/s w 30D powinno się do takiego focenia przydać.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 13-04-2006 o 18:32

Uprawnienia umieszczania postów