Wynika z tego, że robienie zdjęć to bardzo śmierdzące zajęcie.:-)
Wynika z tego, że robienie zdjęć to bardzo śmierdzące zajęcie.:-)
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
A ja już nabierałam ochoty na ten aparat...Zamieszczone przez Cichy
![]()
eee tam ja potrzebuje aparat do robienia zdjęć a nie do wąchania ;-) ale podoba ni sie ta nowa struktura katalogów po 1000 zdjęć Kopiowanie kilku katalogów po 100 i przelewanie tego do jednego zawsze mnie wkurzało.
Ostatnio edytowane przez Broncobilly ; 26-03-2006 o 23:34
Zamieszczone przez Broncobilly
Faktycznie, to jest mocny argument![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
Trochę mało innowacyjny w stosunku do 20D - tak jak wiekszośc oczekiwałem trochę większych zmian (a 10 milionowa matryca wydawała sie niemal pewniakiem) ten pewnie bardziej na 20 DM by pociągnoł jak na nowy numerek ale nie ma co wybrzydzać udało sie mi jekoś przeskoczyć etap 20D to na kupno tego już jestem skazany (tym bardziej że debiut nastąpił w najbardziej korzystnym dla mnie momencie - czas mojej aktywności fotograficznej zaczyna sie w połowie maja wiec jak sie teraz trafi za 4500 to go łykne a jak nie to poczekam jak sytuacja sie rozwinie na naszym rynku i kupie za miesiąc - troche czasu zostało i choć nowość kusi jak diabli to dam sobie trochę na wstrzymanie. No i czekam na ten nowy objektyw 17-55 2.8 IS - zawsze to w zestawie jest szansa by taniej kupić
cichy a wynalazku w postaci zasłonki do wizjera (takiej jak miał nikoś F90x lub olek e10 to ten Canon chyba jeszcze się nie dorobił ? Niby drobna rzecz ale przydatna była do robienia zdjęć nad tłumem z aparatem w wyciagniętej łapie
Szef dzialu obrazowania Canon INC USA , w oficjalnym komunikacie napisal ze roznica w jakosci zdjec pomiedzy 20 D a 30 D nie wystepuje .Zamieszczone przez Cichy
Tak jezeli mozna to gdzie bylo napisane ze jakis z tych aparatow ma nowe algorytmy odszumiania ?
Jacek
spot, histogram RGB, dobrze rozwiazany MLU, telewizorek - po mojemu duzo bardziej wartosciowe zmiany niz glupie pakowanie megapikseli, z ktorych potem i tak nic nie wynika (bo bardziej szczegolowy obraz na pewno - co najwyzej wieksze pliki RAW).Zamieszczone przez Broncobilly
ale to moja osobista opinia. 30D to wreszcie krok Canona w tym kierunku w ktorym trzeba. nie pakowania megapikseli czy bog wie ile punktow AF i klatek na sekunde, tylko w kierunku uzytkowosci. bo uzywa sie aparatu, a nie jego specyfikacji czy testow na dpreview
my 0.02$
Akustyk - dobry głos. Popieram.
O obiektywach wiem prawie wszystko
no a ja jednak bym tez zauwazyl ze 30D to takze wydluzona ilosc zdjec w seri (zwiekszony bufor pamieci) i przelacznik w menu czy chcemy mies 3kl/s czy 5kl/s, z minosow jak narazie teoretycznych to skrocony czas pracy na bateriach wlasnie przez LCD...
a i jeszcze z plusow DIRECT PRINT![]()
dlaczego ten button nie mogl by byc user define??? tak jak SET :-(