Strona 23 z 27 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 296

Wątek: CANON 30d - pierwsze wrażenia

Mieszany widok

Bywalec Awatar kwv
    Miasto
    biesy i czady

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Przyznaj sie to Twoj pierwszy aparat cyfrowy ?
    Stety ale tak. tzn nie licząc kompaktu cyfrowego Używam 1N analoga no i nie ukrywam ale cyfry używam chyba tylko z wygody fotografowania.
    Pozdrawiam

Początki nałogu

Domyślnie

Od czasu pierwszego wpisu w tym wątku minęły prawie dwa miesiące, od czasu pierwszej fali zakupów pewnie z miesiąc. Zatem chciałam zapytać po takim czasie: jakie wrażenia i chodzi mi tutaj raczej nie o hurra-optymistyczne "ochy i achy", a bardziej wyważone obserwacje. Po takim czasie musiały ujawnić się jakieś mankamenty tego body, jakieś netowe opinie mogły zostać przez Was userów skonfrontowane z rzeczywistością.
    Jak w końcu wygląda sprawa z blokadą ekspozycji w tym modelu - czytałam cały wątek dość dokładnie ale wydaje mi się że kategoryczna odpowiedź na to pytanie/watpliwośc nie padła?
    Interesują mnie też wyniki współpracy 30d z tamronem 28-75 - bo to jest szkiełko, którego nie chciałabym się pozbywać. Wszelkie uwagi przeczytam z uwagą.
    A może ktoś poda linkę do swojej galerii z samymi fotkami z 30d?
    Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

hot/dead pixele to normalna sprawa, jak ci bardzo przeszkadza to sobie mozesz je zamapowac w serwisie canona za free.. albo w PSie zrobic jakies maski..

EDIT: i wcale nie masz ich duzo ;-)

Bywalec Awatar fICHU
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

w mojej stopce jest link do mocno niedokonczonej stronki - dzial reportaz - calosc jest wykonana tylko i wylacznie tandemem T28-75 + 30D ( tamron w wersji - i tu pozdrowienia - od Cichego )
    ja jestem zadowolony.... i zdjecia te nie sa cudem wykonania. Ciagle jeszcze sie ucze.
    Aha... wyznaje zasade, ze w miare mozliwosci poza ew. resize nie dotykam zdjecia- czasem zmieniam troszke suwaczkami nasycenie czy poziomy, jeszcze rzadziej obracam kadr jak mi aparat poleci w ktoras strone.

kwv - ale te hoty sa drastyczne - przy ekspozycji np 2s i f/10... ała... jednak chyba w takiej sytuacji zaczalbym rozwazac wybranie sie do wawy...

pozdrawiam,
    f.
    Ostatnio edytowane przez fICHU ; 26-05-2006 o 22:13
    7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
    Mój śmietnik

Bywalec Awatar kwv
    Miasto
    biesy i czady

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fICHU

kwv - ale te hoty sa drastyczne - przy ekspozycji np 2s i f/10... ała... jednak chyba w takiej sytuacji zaczalbym rozwazac wybranie sie do wawy...
    jakieś takie przy różnych parametrach

Mam problem czy ktoś by się podzielił softem tzn płytkę z oprogramowaniem. Swoją gdzieś posiałem a niestety nie zrobiłem kopii, googlowałem wszędzie i nigdzie nie można sciągnąć Najbardziej zależy mi na EOS Utility
    tu serwerek do darmowego hostingu http://www.sendover.com/

z góry dziekuje

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Jak się ma wielkość wizjera w 30d do 350d ??
    Czy warto wymieniać jeśli tunel w 350d przeszkadza ??

[Edit:] Właśnie dostałem odpowiedź w jednym wątku, WARTO !!
    Ostatnio edytowane przez scooter ; 26-05-2006 o 23:39

Coś już napisał Awatar mientki
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Po pracy udostępnie Ci obraz CD. A tak na marginesie... dostalem z 30d plytkę DVD z filmikami nt. obiektywów Canona i nie tylko. Jak ma ktoś ochotę pooglądać to mogę zrobić RIPa. To raczej materiały promocyjne więc chyba mogę to udostępnić z czystym sumieniem.
    Canon eos 30d, 300d, EF 17-40 L, EF-S 18-55 mm, EF 50 mm f/1.8, Sigma 70-300 mm APO, CF 256, CF 1024, EX 550 + T1
    www.tucki.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mientki
    A tak na marginesie... dostalem z 30d plytkę DVD z filmikami nt. obiektywów Canona i nie tylko. Jak ma ktoś ochotę pooglądać to mogę zrobić RIPa. To raczej materiały promocyjne więc chyba mogę to udostępnić z czystym sumieniem.
    Jeżeli możesz, wrzuć to gdzieś np na rapidshare'a - może się przydać do opisywania obiektywów na forum

Bywalec Awatar kwv
    Miasto
    biesy i czady

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mientki
    Po pracy udostępnie Ci obraz CD.
    dzieki bede oczekiwał

BBBB
    Guest

Domyślnie

Nabyłem wczoraj canona 30D, i...po raz pierwszy spotkałem się z sytucją, w której aparat miał już zrobionych wg licznika ponad 9 tys. zdjęć, ktoś potestował i nie zresetował licznika..niby nic a deko draźni...tak wiem ze wytrzyma ok. 100 000 ale to ja miałem zrobić te 9. Wymienić? oddać?..jak udowodnić że to nie ja? czy ktos ma praktykę w takich sytuacjach?

Strona 23 z 27 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów