Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Obiektyw do filmowania - Canon EOS 600d

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

Domyślnie Odp: Obiektyw do filmowania - Canon EOS 600d

http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Soczewki - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. od koloru do wyboru. Jest w tym dziale też Raynox (na kompaktach się sprawdzał jak jest z lustrami to nie wiem).
    Alternatywa dla tego co podał tomphoto Pierścienie pośrednie Makro AF autofocus Canon (4338103677) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. u mnie taki wynalazek działał z 5DII i teraz z 40D choć istnieje ryzyko uszkodzenia puszki poprzez te eco - ktoś na forum już miał ekscesy z nimi.
    FF + trzydziestka piątka

dawniej jas_rambo

Może niech koleżanka sprecyzuje, bo miesza pojęcia (chyba z niewiedzy?) i ja już się pogubiłem.

martynkav3 - napisałaś że chcesz filmować, i potrzebujesz ręcznie ustawiać ostrość tak? Bo makro (Makrofotografia – Wikipedia, wolna encyklopedia) nie ma nic wspólnego z manualnym/ręcznym ustawianiem ostrości. Chyba że chcesz nagrywać właśnie obrazki makro, wyjaśnij proszę, bo zamieszałaś.

Więc tak: chcę kupić obiektyw do Canona 600d. GŁÓWNIE do filmowania- będzie to mój pierwszy obiektyw, bo dopiero kupuję lustrzankę. Wiadomo, jak się robi film, to ostrość ustawia się ręcznie, nie mam zamiaru nagrywać na Autofocusie :P i teraz pytanie czy obiektyw o który zapytałam: 50mm f/1.8 II będzie się do tego nadawał. Mój budżet to 500zł.

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez martynkav3 Zobacz posta
    Więc tak: chcę kupić obiektyw do Canona 600d. GŁÓWNIE do filmowania- będzie to mój pierwszy obiektyw, bo dopiero kupuję lustrzankę. Wiadomo, jak się robi film, to ostrość ustawia się ręcznie, nie mam zamiaru nagrywać na Autofocusie :P i teraz pytanie czy obiektyw o który zapytałam: 50mm f/1.8 II będzie się do tego nadawał. Mój budżet to 500zł.
    Obiektyw jak najbardziej będzie się nadawał do filmowania, ma fajną przysłone, jest tani, a w przypadku ustawiania ostrości manualnie odapa ci problem z niepotrzebnym skrzeczeniem w puszce. Mechanizm co prawda nie jest najcichszy jednak za te pieniądze to fajne szkło zarówno do filmu jak i gdzieś tam do fotgrafii w razie potrzeby , chociazby z rodziną. Alternatywą na to są obiektywy m42 które czesto potrafia chwycić jakością jednak w przypadku robienia zdjęć, nie mając dużego doświadczenia z obiektywami manualnymi może powstać początkowo problem, nie mniej jest to sensowne rozwiązanie w przystępnej cenie.
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

dawniej jas_rambo

Cytat Zamieszczone przez martynkav3 Zobacz posta
    No to tak jak napisałem wcześniej, i jak napisał wyżej GalaktycznyMuczaczo, 50mm f/1.8 II będzie dla Ciebie dobrym obiektywem na początek.
    I na przyszłość: nie myl ręcznego ustawiania ostrości z makrofotografią

W takim razie dziękuję wszystkim za pomoc
    Decyzja zapadła: zaopatrzę się w ten obiektyw.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

m42 i w tej cenie się kupi 50 1.4 jak filmowanie to na pewno będzie przyjemniej ostrzyć starą 50tką z dużym i wygodnym pierścieniem

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów