samemu można wymienić
samemu można wymienić
Jeżeli masz styki, to ok,oficjalnie wersja z przeniesieniem elektroniki wyszła tylko na pentaxa
Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 08-07-2014 o 23:09
Koleżanka pisze o planarze Zeissa za 2500 PLN - on ma całą elektronikę i potwierdzenie ostrości, nie ma tylko AF-u.
Swoją drogą to szacun, mnie się to szkło szybko znudziło i z lenistwa zamieniłem na Sigmę 50/1,4 w nowym wydaniu![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Dziekuje za pomoc
Dotarl do mnie ten Zeiss ale nie mam potwierdzenia ostrosci w wizjerze ;/ a powinna byc zielona kropka.
Tryb w aparacie Av, przeslona ustawiona w body F/2.8
Musze w puszce cos jeszcze ustawic?
A moze byc tak, ze na matowce Eg-D nie bede miala tego punktu?
Ostatnio edytowane przez kraina.łagodności ; 09-07-2014 o 15:18
trzeba kręcić pokrętłem ostrości na obiektywie jednocześnie cały czas trzymając do połowy wciśnięty spust migawki aż zaświeci się w wizjerze czerwony kwadracik i jak jest ustawiony "bip" to i body powinno zabipać
tak tez robilam, spust migawki wcisniety do polowy, przejechalam cala skale ostrosci i nic nawet nie mrugnelo ;/
powiem tak nie widząc tego obiektywu trudno powiedzieć o co "kaman" zapytam tak czy jak się ustawi wartość przysłony na f16 i naciśnie przycisk do podglądu głębi ostrości to przysłona się domyka ? może to coś z elektroniką
tak, domyka sie
a po przymknięciu przysłony wartość odczytywana się zmienia na wyświetlaczu body czy cały czas jest te f2,8
Nie wiem czy dobrze zrozumialam ale jak ustawie w body F16 to na wyswietlaczu zmienia sie tylko czas.
Natomiast jesli chodzi o wcisniecie tego przyciska z glebia ostrosci to przyslona jak i czas nie zmieniaja sie.
Ostatnio edytowane przez kraina.łagodności ; 09-07-2014 o 17:10