Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 155

Wątek: 10-18mm F4.5-5.6 już oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: 10-18mm F4.5-5.6 już oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez Suchy Zobacz posta
    Pytanie - jak szybko wyrabia się tworzywo i czy ma to jakiekolwiek praktyczne konsekwencje?
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

Mam trzy szkła z plastikowym bagnetem. Wszystkie dość stare, był okres że używaliśmy ich intensywnie. Nic się nie wytarło, nic nie ułamało.
    dziś pytanie,dziś odpowiedz

Początki nałogu
    Miasto
    Sulechów

To było raczej pytanie retoryczne ;-) Na razie dorobiłem się jednego obiektywu z metalowym bagnetem i czterech z plastikowym. Dwa z tych czterech zmieniam nawet kilkadziesiąt razy dziennie (w dni, w które fotografuję, a jako amator nie robię tego codziennie). I też na razie się nic nie dzieje.
    Miałem co prawda syf na matrycy ale to było od poczernianej przejściówki na M42 - było o tym na różnych forach i potwierdzam, ze lepiej kupić taką w kolorze naturalnego metalu.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Gdyby plastikowy bagnet miał same plusy, to już od dawna wszystkie bagnety były by plastikowe.
    A jakoś dziwnie rzadko spotyka się plastikowy bagnet poza produktami Canona.
    I tak właśnie jest, większość budżetowych lekkich szkieł ma plastikowe bagnety. Sony Pentax Nikkor Olympus także mają w ofercie plastikowe szkła, a nawet mocowania bagnetów w aparatach bywają plastikowe. Canon w tym temacie nie jest wyjątkiem

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    I tak właśnie jest, większość budżetowych lekkich szkieł ma plastikowe bagnety. Sony Pentax Nikkor Olympus także mają w ofercie plastikowe szkła, a nawet mocowania bagnetów w aparatach bywają plastikowe. Canon w tym temacie nie jest wyjątkiem
    Ja pisałem: "wszystkie bagnety ", a nie o "większości budżetowych lekkich szkieł", więc "tak właśnie nie jest".
    Widać, że zasady erystyki nie są Ci obce, jeśli nie możesz się powstrzymać przed stosowaniem ich nawet w technicznej dyskusji.
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Ja pisałem: "wszystkie bagnety ", a nie o "większości budżetowych lekkich szkieł", więc "tak właśnie nie jest".
    Widać, że zasady erystyki nie są Ci obce, jeśli nie możesz się powstrzymać przed stosowaniem ich nawet w technicznej dyskusji.
    Aż zajrzałem do słownika, później raz jeszcze spojrzałem na Twoja wypowiedź o bagnetach i się uśmiałem. Trafione w sedno, tylko adresat nie ten.
    Swoją drogą co jest źródłem tej docinki , bo chyba nie ten mój post?

Coś już napisał Awatar misiek_lublin
    Miasto
    Lublin

Potwierdzam, FTM dziala, samo szklo sprawia wrazenie delikanie lepiej wykonanego niz kit IS jedynka (przynajmniej moj ktory juz troche przeszedl ), IMHO bardzo fajnie 'chodzi' pierscien ostrosci, jutro moze wyjde troche go przestrzele na dworze.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Cytat Zamieszczone przez misiek_lublin Zobacz posta
    Potwierdzam, FTM dziala, samo szklo sprawia wrazenie delikanie lepiej wykonanego niz kit IS jedynka (przynajmniej moj ktory juz troche przeszedl ), IMHO bardzo fajnie 'chodzi' pierscien ostrosci, jutro moze wyjde troche go przestrzele na dworze.

Wygląda na to, że jesteś jednym z nielicznych w Polsce szczęściarzy, którym już się udało to szkiełko kupić.
    Ciesz się nowym nabytkiem !
    W sklepach nie wiedzą, kiedy to szkło będzie dostępne.
    Chyba znowu CANON trafił w 10 !!!
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pewnie że trafił!
    Same plusy !
    70D | C 10-18 STM | C 18-135 STM | C 50/1.8 | To 11-16/2.8 | Ta 150-600 VC | S 180/3.5 Macro
    A100 | A700 | nex7 | i inne cccp

Coś już napisał Awatar misiek_lublin
    Miasto
    Lublin

Ja mam z importu od malych zoltych ludzi. Plus jest taki ze w ogole jest dostepne w Chinach a minus - w takiej samej cenie jak w Polsce. W ciagu tygodnia poszlo w gore o prawie stowe na ebayu.
    Obiecalem jakies sample, ale bardzo nie po drodze mi bylo wczoraj....

Dopiero zaczyna

Panowie się tak emocjonują plastokowym bagnetem, a tymczasem okazuje się, że obiektyw ma jedną plastikową soczewkę:
    Google Translate

Oczywiście nie wiem co to oznacza z praktycznego punktu widzenia.

Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów