Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 53

Wątek: [faraon20] - mix fotograficzny - pierwsze fotki z pełnej klatki

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Starachowice

Domyślnie Odp: [faraon20] - mix fotograficzny - pierwsze fotki z pełnej klatki

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    4
    Kiedy to ludzie zrozumieja ,że sprzedawanie życia prywatnego nie ma związku z fotografowaniem ?
    W tym przypadku przez rodzicielskie jakiestam ambicje pokazania potomka w infantylnej ,dziecinnej sytuacji.
    to nie jest mój dzieciak, a więc jak nie masz do czego się przypieprzyć to nie pisz nie na temat.

Co do ostrych kociaków może w przyszłości się pojawią, ale pewnie nie na forum :P

Bywalec Awatar niki68
    Miasto
    Łuków

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    4
    Kiedy to ludzie zrozumieja, że sprzedawanie życia prywatnego nie ma związku z fotografowaniem ?
    W tym przypadku przez rodzicielskie jakiestam ambicje pokazania potomka w infantylnej ,dziecinnej sytuacji.
    Punkt z regulaminu zamieszczania zdjęć w Galerii Użytkowników.
    Zdjęcia muszą być starannie wybrane i przygotowane do prezentacji w internecie. Na forum "Galerie użytkowników" można publikować efekty pierwszych prób wykonywania zdjęć nowym sprzętem, zdjęcia towarzyskie ze zlotów itp.

Ja się bardzo nie znam ale może należałoby stworzyć nową Galerię dla Artystów

Początki nałogu
    Miasto
    022

Daj spokój. Facet się uczy. A gdzie lepiej jak nie na własnym podwórku.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    na zdjęciu jest dziecko więc sytuacja jest dziecinna
    poza tym zdjęcie jest całkiem fajne - mnie się podoba, znacznie to IMHO lepsze niż fotografie quadów czy kiepskie kadry motocyklistów
    Wiem, wiem,ja już to przerabiałem.
    I zdjecie własnego potomka nijak sie nie ma do zdjecia innego/obcego dziecka, innej osoby ,innej sytuacji.
    I to niezależnie ,czy jest dobrze skadrowane ,czy dobre tecznicznie.
    Nie odradzam koledze pokazywania latorośli, ale jak to na forum: jest fotka= jest komentarz
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

zamiast nieostrego kota wolałbym ostrego kociaka

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    zamiast nieostrego kota wolałbym ostrego kociaka
    @igor58
    kociaki to nie w tym wątku, tym bardziej ostre

Coś już napisał
    Miasto
    Starachowice

5- Pod slonce jest ok ale moglbys schowac slonce za glowa a na twarz zrobic odbicie promieni slonca z jednej albo obu stron uzywajac bialego duzego kartonu lub kolorowego. Poprosilbym tez o wieksze oczy. W portrecie oczy sa najwazniejsze a potem pozadnie rozczesane wlosy. Rob wiele zdjec z jednej pozycji i staraj sie prowadzic modelke. Ona nie musi sie usmiechac ale twarza ma przekazac cos. - ktores zdjecie trafisz.

6- Jest bardzo chaotyczne - bez specjalnej kompozycji. Nie wiem co jest obiektem zainteresowania - Lawka, Drzewa, buty czy twarz? Tak jak z poprzednim pracuj z modelka. Popros ja o drobne zmiany. Nie wiem jakby wyszlo ale ja poprosilbym zeby trzymala stopy razem, wlosy do tylu - przynajmniej z jej prawej strony, wyprostowala sie , piers do przodu. Dziewczyna ma ladna twarz - niech podniesie dumnie glowe w gore. Wszystkie zmiany sa bardzo minimalne i jak robisz zdjecia to ktores trafisz. Zachowalbym tez symetrie lawki zeby wystawala z jednej strony tak samo jak z drugiej. Tlo z tylu jest za bardzo widoczne. Rozprasza uwage. Strzelaj bardziej otwartym do f2.8 wtedy zamydlisz samochod, budynek i drzewa.

Coś już napisał
    Miasto
    Starachowice

Cytat Zamieszczone przez flipflap Zobacz posta
    Tlo z tylu jest za bardzo widoczne. Rozprasza uwage. Strzelaj bardziej otwartym do f2.8 wtedy zamydlisz samochod, budynek i drzewa.
    Strzelane było na f1.8, nie chciałem się wygłupiać i robić foty z takiej odległości na f1.4.

Coś już napisał
    Miasto
    Starachowice

Takie tam dwa na szybko do ogłoszenia dla kumpla.
    9

10
    Ostatnio edytowane przez faraon20 ; 07-05-2015 o 14:15

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów