Punkt z regulaminu zamieszczania zdjęć w Galerii Użytkowników.
Zdjęcia muszą być starannie wybrane i przygotowane do prezentacji w internecie. Na forum "Galerie użytkowników" można publikować efekty pierwszych prób wykonywania zdjęć nowym sprzętem, zdjęcia towarzyskie ze zlotów itp.
Ja się bardzo nie znam ale może należałoby stworzyć nową Galerię dla Artystów
Daj spokój. Facet się uczy. A gdzie lepiej jak nie na własnym podwórku.
Wiem, wiem,ja już to przerabiałem.
I zdjecie własnego potomka nijak sie nie ma do zdjecia innego/obcego dziecka, innej osoby ,innej sytuacji.
I to niezależnie ,czy jest dobrze skadrowane ,czy dobre tecznicznie.
Nie odradzam koledze pokazywania latorośli, ale jak to na forum: jest fotka= jest komentarz![]()
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
zamiast nieostrego kota wolałbym ostrego kociaka
5- Pod slonce jest ok ale moglbys schowac slonce za glowa a na twarz zrobic odbicie promieni slonca z jednej albo obu stron uzywajac bialego duzego kartonu lub kolorowego. Poprosilbym tez o wieksze oczy. W portrecie oczy sa najwazniejsze a potem pozadnie rozczesane wlosy. Rob wiele zdjec z jednej pozycji i staraj sie prowadzic modelke. Ona nie musi sie usmiechac ale twarza ma przekazac cos. - ktores zdjecie trafisz.
6- Jest bardzo chaotyczne - bez specjalnej kompozycji. Nie wiem co jest obiektem zainteresowania - Lawka, Drzewa, buty czy twarz? Tak jak z poprzednim pracuj z modelka. Popros ja o drobne zmiany. Nie wiem jakby wyszlo ale ja poprosilbym zeby trzymala stopy razem, wlosy do tylu - przynajmniej z jej prawej strony, wyprostowala sie , piers do przodu. Dziewczyna ma ladna twarz - niech podniesie dumnie glowe w gore. Wszystkie zmiany sa bardzo minimalne i jak robisz zdjecia to ktores trafisz. Zachowalbym tez symetrie lawki zeby wystawala z jednej strony tak samo jak z drugiej. Tlo z tylu jest za bardzo widoczne. Rozprasza uwage. Strzelaj bardziej otwartym do f2.8 wtedy zamydlisz samochod, budynek i drzewa.