Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Wątek: [faraon20] - mix fotograficzny - pierwsze fotki z pełnej klatki

2banan
    Guest

Domyślnie Odp: [faraon20] - mix fotograficzny - pierwsze fotki z pełnej klatki

Cytat Zamieszczone przez p0lish Zobacz posta
    no i jest progres
    Szkoda tej bluzki, która przez swoje kolory strasznie pcha się na pierwszy plan i dziwnego pochylenia głowy. A może tylko się czepiam?
    o to chodzi kolego żebyś się czepiał jak masz ku temu podstawy, wtedy wiadomo co jest nie tak, ale jak patrzeć na poprzednie sety to jest kolosalna różnica jak na moje oko
    to że głowa leci to chyba i dobrze tak to było by może zbyt centralnie i takie zwykłe, a może i nie

Początki nałogu
    Miasto
    022

Przeczytałem Twój post 3x, później jeszcze raz swój i nadal nie wiem do czego pijesz.

2banan
    Guest

nic złego hehe, po prostu napisałeś A może tylko się czepiam? ja odpisałem ze nawet jeżeli czepiasz się takich rzeczy jak pochylonej głowy czy bluzki to dobrze że się tym dzielisz
    jak przeczytasz posty nawet tylko z tej galerii zobaczysz przeróżne wypowiedzi

Początki nałogu
    Miasto
    022

Dla Ciebie może być to czepianie dla innych cenna uwaga. Nie mi to oceniać. Chce tylko pomóc na tyle ile mogę. Na szczęście ocena fotografii rzadko bywa jednoznaczna.

jak dla mnie - 7 całkiem fajna.
    Czy wszystko oprócz twarzy rozmywałeś podczas wywoływania RAW-a?

Coś już napisał
    Miasto
    Starachowice

Z rozmyciem nic nie robiłem to naturalny efekt sigmy35 i canona 5d :-) tylko poprawiłem nieco nasycenie, kolory i wygladziłem lekko skórę. Jak chcecie to mogę wrzucić foto przed.

Coś już napisał
    Miasto
    Starachowice

Ostatnio edytowane przez faraon20 ; 10-11-2014 o 12:44

Uzależniony Awatar trothlik

A wduszę swoje 3 grosze.
    Generalnie nie lubię dzieci, i zdjęć dzieci. Ale to akurat tu wstawione pokazuje jakiś moment, jakąś emocję, coś poza kadrem. Fajne,podoba mi się
    Modelka jak modelka, ale uważam że pozy są albo "niedociągnięciem" albo zbyt na siłę.
    Co do kotów... oglądam którąś już dziś galeryję...I czy to ja mam zepsuty monitor? Czy mam pecha na nieostre fotki?
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

5- Pod slonce jest ok ale moglbys schowac slonce za glowa a na twarz zrobic odbicie promieni slonca z jednej albo obu stron uzywajac bialego duzego kartonu lub kolorowego. Poprosilbym tez o wieksze oczy. W portrecie oczy sa najwazniejsze a potem pozadnie rozczesane wlosy. Rob wiele zdjec z jednej pozycji i staraj sie prowadzic modelke. Ona nie musi sie usmiechac ale twarza ma przekazac cos. - ktores zdjecie trafisz.

6- Jest bardzo chaotyczne - bez specjalnej kompozycji. Nie wiem co jest obiektem zainteresowania - Lawka, Drzewa, buty czy twarz? Tak jak z poprzednim pracuj z modelka. Popros ja o drobne zmiany. Nie wiem jakby wyszlo ale ja poprosilbym zeby trzymala stopy razem, wlosy do tylu - przynajmniej z jej prawej strony, wyprostowala sie , piers do przodu. Dziewczyna ma ladna twarz - niech podniesie dumnie glowe w gore. Wszystkie zmiany sa bardzo minimalne i jak robisz zdjecia to ktores trafisz. Zachowalbym tez symetrie lawki zeby wystawala z jednej strony tak samo jak z drugiej. Tlo z tylu jest za bardzo widoczne. Rozprasza uwage. Strzelaj bardziej otwartym do f2.8 wtedy zamydlisz samochod, budynek i drzewa.

To juz ciutke lepiej. Mily catch light w oczach. Doswietlibym jej lewa strone troche. Nie za mocno ale zeby zgubic cien nosa. Zgubilbym Wlosy z prawej strony

Cos w tym stylu

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów