Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Przejście na pełną klatkę - jakie obiektywy dobrać?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Przejście na pełną klatkę - jakie obiektywy dobrać?

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    Pytanie dlaczego GM pnie tak w zaparte z tymi bezlustrami i kompaktami i innym badziewiem skoro FF + 1,4 to super połączenie, ba połączenie miażdżące, lepiej to już może być tylko jak masz L, a może dlatego że w temacie siedze nie od wczoraj, i nie od wczoraj fotografuje, przebyłem długą drogę względem tego co teraz mam, zaczynając od kompaktu tzw, mydleniczki przez super ultra hiper zoomy, wtym samym czasie analogi ,lustra apsc wszelaką optykę amatorską oraz profesjonalną aż do FF , i wiem że bycie maniakiem sprzętowym w każdym momencie nie działa.
    To masz spore doświadczenie ja mam trochę inne - nigdy nie fotografowałem kompaktem, nie miałem też super hiper zoomu, od kilkudziesięciu lat używam po prostu małoobrazkowej (te parę lat z APSC robi niewielką różnicę w ilości lat) lustrzanki zenita, kilku minolt, a teraz canona, nadal zdarza mi się zrobić jakieś analogowe zdjęcia i nawet je samemu wywołać, nie fotografuję teściowej we władysławowie, a żona jak chce mieć zdjęcia z wakacji to sobie zabiera aparat . Amator w czasie wakacji ma trochę więcej czasu na realizację pasji nie wciskaj mu fotografowania teściowej.

Ja natomiast zawsze się zastanawiam czemu profesjonaliści tak często używają lustrzanek FF przecież w biznesie powinien rządzić rachunek ekonomiczny, a zdjęcia jakie wykonują daje się zrobić jakąś tanią hybrydą - przecież i tak w większości przypadków nie będzie widać różnicy, a w pozostałych klient nie będzie widział różnicy.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 05-07-2014 o 22:13
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów