Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Puszka pod m42 - używana lub entry lewel

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Puszka pod m42 - używana lub entry lewel

Cytat Zamieszczone przez jurek44 Zobacz posta
    Nie spodziewałem się tak szybkiej odpowiedzi, imho 450D wydaje się najbardziej rozsądnym wyborem (wagowo mniejszy i nowszy jak pisze Bolek02) ale cena identyczna jak 40d. Czytając test na optyczne (nie wiem czy można się nimi sugerować) cytuje "Zakres tonalny: Pod tym względem 10-megapikselowa matryca 1000D przewyższa 450D. Dynamika tonalna dla najniższej czułości daje w efekcie zauważalnie lepsze wyniki" - pamiętam że właśnie kilka lat temu czytałem ten test i to głównie przez tą informację zakupiłem 1000d.
    Co do odpowiedzi zysk to też o tym myślałem bo Pentax (szczerze to przy zakupie pierwszej lustrzanki mocno się zastanawiałem właśnie nad Pentaxem i niemal w ostatniej chwili wybrałem Canona) byłby niezły, ale mam już szkła pod mocowanie Canona więc możnaby je wykorzystać również i do tego body.
    Biorąc jednak pod uwagę wage i możliwości na placu boju pozostały 1000d i 450d no i właśnie ten hack o którym pisze salas czy działa on na którymś z tych modeli?

Proponuję Pentaxa do manualnych szkieł, np K20. Jeżeli canon to faktycznie 40D będzie lepszym wyborem. Ustawianie ostrości na 450 ? Szybko ci się znudzi. Kup coś co ma jako taki wizjer.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie Odp: Puszka pod m42 - używana lub entry lewel

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Jeżeli canon to faktycznie 40D będzie lepszym wyborem. Ustawianie ostrości na 450 ? Szybko ci się znudzi. Kup coś co ma jako taki wizjer.
    Gdy kupiłem pierwsze lustro, 450D po jakimś czasie kupiłem Heliosa 44M i... zniechęciłem się na szkieł manualnych. Posiadałem zarówno przejściówkę z dandelionem jak i bez niego. W zasadzie dopiero na 40D powróciłem do niego.

Uprawnienia umieszczania postów