Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 65

Wątek: Odzyskiwanie danych z karty SD (po nadpisaniu plików)

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Odzyskiwanie danych z karty SD (po nadpisaniu plików)

Cytat Zamieszczone przez milegal Zobacz posta
    Drodzy Forumowicze,
    Po długiej walce, dzięki programowi R-Studio odzyskałam pliki RAW
    niestety wiele z nich jest uszkodzonych- czy istnieje program który je naprawi?
    rozmiary plików oraz widoczne miniatury sugerują, że jest co ratować...

z góry dziękuję*za pomoc
    ...poproś kolegę Kindox, twierdzi że umie

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 19-07-2014 o 03:32
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

milegal

Mozesz sprobowac powyciagac z RAWow podglady o ile nie sa one uszkodzone - zawsze cos ocaleje.

Założyłam wątek i zniknęłam, za co przepraszam.
    Próbowałam odzyskać zdjęcia za pomocą różnych programów, ale tylko w wersji demo, i pliki rzeczywiście są widoczne, oczywiście nie wszystkie, ale część owszem. Nie zależy mi na rawach, bo są to zdjęcia czysto dokumentacyjne. Niestety, jako że jest to wersja demo (np. Zero Assumption Recovery, o ile nie przekręciłam nazwy, wg mnie najprzyjaźniejszy) nie da się tych plików zapisać na dysku, a wydawanie kilkuset złotych na licencję, aby jednorazowo z niego skorzystać (kilka kart), nie ma dla mnie sensu.

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

W większości serwisów komputerowych zapłacisz jednorazowo za usługę mniej niż za licencję, jeżeli zależy ci na zdjęciach.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

ptasiara wszystkie te programy darmowe tylko znajdują pliki ,za odzyskanie trzeba zapłacić
    poszukaj w necie BadCopy Pro a następnie poszukaj w Google klucza do niego
    jest
    odzyskasz te zdjęcia bez problemu

Tak właściwie większość postów to teoretyzowanie, więc zapytam konkretnie,

czy udało się komuś odzyskać napisane dane z karty SD ?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Żwirek Zobacz posta

czy udało się komuś odzyskać napisane dane z karty SD ?
    Tak, mnie sie udalo za pmoca programu: recuva.
    Karta zostala sformatowana w Canonie, nastepnie w Nikonie, zrobione kilkanascie zdjec Nikonem.
    Program odnalazl jeszcze sporo plikow sprzed formatowania Canonem. O ile pamietam chyba program jest za free.

Bywalec Awatar Canonierzysta
    Miasto
    Olsztyn

Przeczytałem cały wątek.
    Zgadzam się z tymi, którzy mówią, że da się odzyskać pliki z nadpisanej karty, bo sam tak robiłem już kilka lat temu odzyskując dane żonki. Da się i naprawdę objętość odzyskanych plików może być większa niż pojemność nośnika. Wszystko w zależności jak "głęboko" kopiemy.
    Niestety muszę się zgodzić także z osobami które mówią, że odzyskane pliki w pewnej części są nie do otwarcia zwłaszcza "te starsze"

Nikt natomiast nie wspomniał o systemie plików, a to jest spora różnica zarówno w działaniu jak i możliwościach ( w tym odzyskiwania). Domyślnie mówimy o NTFS zwłaszcza o dyskach twardych. Natomiast zapominamy o FAT który to jest dość powszechnie stosowany w kartach pamięci i pendrive'ach. Tu pojawia się problem gdyż z FAT trudniej odzyskać dane. Rada na przyszłość -> sprawdzić system plików swojej karty pamięci tudzież pendrive'a i ewentualnie sformatować do NTFS.

Szukając programu do odzyskiwania danych dobrze jest zaopatrzyć się w program do konkretnego systemu plików, bo jak wiadomo, jak coś jest do wszystkiego....

Odzyskiwanie danych przez firmy specjalistyczne. Spotkałem się kiedyś z takim odzyskiwaniem. Nie wiem jak oni to zrobili, ale zrobili i to aż za dobrze... wydobyli chyba całą historię plików z pendriva, masakra... domowymi sposobami będzie raczej trudno.
    EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)

--==<<Jeśli martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią>>==--

Coś już napisał Awatar misiek_lublin
    Miasto
    Lublin

A w druga strone: jak formatowac karte aby odzyskanie plikow bylo najtrudniejsze gdy pozbywamy sie jej? Tak wiem, najlepiej fizycznie zniszczyc, ale zakladam ze zbywamy kartr komus innemu.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Cytat Zamieszczone przez misiek_lublin Zobacz posta
    A w druga strone: jak formatowac karte aby odzyskanie plikow bylo najtrudniejsze gdy pozbywamy sie jej? Tak wiem, najlepiej fizycznie zniszczyc, ale zakladam ze zbywamy kartr komus innemu.
    zerowanie
    Zerowanie dysk?w i pami?ci flash programem HDDGURU Low Level Format Tool : Hotfix - Portal komputerowy, aktualno?ci, porady

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów