Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: [simarik] Mój makroświat

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie Odp: [simarik] Mój makroświat

Pająki przednie ale te małe owady (mszyca?) to taki trochę chaos IMHO
    FF + trzydziestka piątka

Pełne uzależnienie Awatar zysk

4,6,nie.
    5 TAK.
    Ale musisz się jeszcze zbliżyć do oczu,czułek,żuchw ogólnie:mordy .
    6 lub podobne można łatwo zrobić obiektywem 1:1.
    ale IMHO rawdziwe makro to te zębiska i struktura galek ocznych na zdjęciu.
    I walczyć z większą GO.Wiem ,bo sie poddałem się/poległem w tych kwestiach,nie starczyło mi cierpliwości..
    Życzę sukcesów .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Własnie moim celem jest jak piszecie dotarcie do "mordek" tych robaczków. Zobaczymy czy i mnie nie braknie cierpliwości, bo przyznam szczerze czym więcej zaczynam się orientować w temacie to tym bardziej wiem jak mało wiem i ile mi jeszcze brakuje sprzętowo-umiejetnościowo.
    Oczywiście dziękuję za doping.
    Marcin

Wczorajsze strzały ze słonecznej łąki - światło zastane - Canon 450D - tamron 90 - statyw. Trochę wiało ale coś wyszło, choć ciężko do tych stworzonej podejść dostatecznie blisko. Mam nadzieję ze chociaż lekki progres jest. Musze poprawić na pewno warsztat obróbki graficznej.

8.

9.

10.

11.
    Marcin

Awatar Kaasik91
    Miasto
    Warszawa

Ładny set.

Cytat Zamieszczone przez simarik Zobacz posta
    Wczorajsze strzały ze słonecznej łąki - światło zastane - Canon 450D - tamron 90 - statyw. Trochę wiało ale coś wyszło, choć ciężko do tych stworzonej podejść dostatecznie blisko. Mam nadzieję ze chociaż lekki progres jest. Musze poprawić na pewno warsztat obróbki graficznej.
    Spróbuj rano jak jeszcze owady są ospałe
    makro na CB - zapraszam!

Domyślnie

Dziękuję za ocenę. To miłe zwłaszcza od specjalisty w tej dziedzinie. Rzeczywiście będę próbował rano podejść tym bardziej że chciałbym uchwycić owady w rosie jak niejednokrotnie widziałem to na Twoich zdjęciach.
    Ostatnio edytowane przez simarik ; 14-07-2014 o 16:44
    Marcin

Awatar Kaasik91
    Miasto
    Warszawa

Jeżeli masz blisko miejsce, w którym fotografujesz to możesz sobie ułatwić sprawę i pójść pod wieczór sprawdzić, gdzie owady latające "siadają". Jest duże prawdopodobieństwo, że rano będą tam nadal no chyba że coś je przepłoszy. W upalne dni czasem nawet z rana trudno podejść do owadów.
    Bliżej zachodu słońca z moich obserwacji najlepiej podchodzi się przy fotografowaniu do karłątków (zdjęcia 8-10), kraśników i modraszków (u mnie bardzo popularne gatunki) i czasem łowiki się trafiają cierpliwsze
    makro na CB - zapraszam!

Dzięki za wskazówki. Fotografuję raczej późnym popołudniem, pod wieczór i też zauważyłem, że karłątki to spokojne są. Bliżej weekendu, jeżeli pogoda pozwoli będę znowu polował z aparatem w ręku.
    Marcin

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Z ostatniej serii głosuję na 11. Ale żeby było całkiem dobrze, to bym ściemnił troszkę żółty kanał tak, żeby kwiatek nie miał przepału.
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Witam po dłuższej nieobecności
    Dziękuję za dotychczasowe opinie. Staram sie je wziąć pod uwagę. Poniżej przedstawiam moje ostatnie "makro-robaczko pstryki", karłątek i jakiś inny robaczek.

12.

13.

14.
    Marcin

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów