Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
Dokladnie, co jest nie tak? Moze kup 50 1.4 Nikona ew. pozycz od znajomego.

Zlinkuj jakies fotki etc. Nie ma sie co pchac w wydawanie kasy (no chyba, ze masz jej pod dostatkiem).

Po pierwsze, ten nikon nie ma silniczka, więc muszę dużo dopłacać do obiektywów nowych. (tak wiem, że fotografia tak jak inne hobby nie jest tanie, ale dopóki nie zarabiam sama to staram się oszczędzać i minimalizować koszty)

Po drugie, nikony tak jakby gdzieś tracą światło, miałam canona w rękach i kolory zdjęć w tych samych warunkach były zupełnie inne (plus dla canona)

Chciałabym już na stałe zmienić system.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
Takie ruchy to mz. niewiele fotograficznie niosą, kupić 50 nikona 1.8 lub 1.4 i focić tych ludzi ostatnio miałem w ręce obie (nikona 35 i 85 również) i były zupełnie przyzwoite, nie wiem czy miałeś 50 1.8 canona w ręce, jeśli nie to najpierw zobacz co kupujesz, jeśli chodzi o puszkę to oba cropy i jeden z nich dość stary (znasz bajkę o serku camamberku i bree? nie znasz to poszukaj - "obaście pleśniawe" taki był morał), wiem że posiadanie magnezowej obudowy może być ekscytujące ale magnez zdjęć nie robi. Ale to oczywiście tylko moje zdanie.
Miałaś*
50tkami bawiłam się głównie heliosowymi i pentacona, wiem ile się mieści w kadrze.
40D to według mnie plusuje jakością, ceną, dostępnością, przyglądałam się zdjęciom jakie były wykonane 40stką i uważam, że to dobre body