Jako,że jest to mój pierwszy post na forum więc Witam wszystkich.
Nie będę zakładał nowego tematu ,ponieważ ten jest chyba odpowiedni dp "problemu" z jakim chciałbym się uporać .tak pokrótce : Wczoraj zakupiłem monitor NEC p232w ,pierwsze uruchomienie i ...kolory wyblakłe,kontrast jakiś nijaki i ogólnie kiszka.Po wgraniu profili przez Spectra View II 80/100/ 120 to samo . Nie wierzę aby tej klasy monitor miał kolory gorsze jak poprzednio używany IIyama z matrycą TN.
Pół nocy przesiedziane w necie na szukaniu rozwiązania.Nie za bardzo znam się na tym ale z tego co wyczytałem to problem leży chyba po stronie zarządzania kolorami przez Win7.Próbowałem ustawiać profil monitora w Zarządzaniu Kolorami ,zmieniać ustawienia itp ale na nic to się zdało. Zapewne cos robię źle albo nie tak jak trzeba. Kartę graficzną przywróciłem do ustawień domyślnych. Monitor z komputerem podłączony poprzez DVI ...Może trzeba wgrać jakieś sterowniki? Kiedy otworzyłem Lightrooma to zdjęcia ...szkoda gadać kolorystyka ,kontrast ,nasycenie ,wszystko szare i nijakie.
Sam już nie wiem co może być nie tak.Tak jak już pisałem ,moja wiedza na ten temat jest na poziomie podstawowym więc prosze o pomoc oraz wszelkie sugestie,które pozwola na rozwiązanie tego "problemu